mandag 3. august 2015

Schlatter 2. Pet

Det andre brevet til Peter

1,1.2: Symeon Peter, en tjener og budbringer av Jesus, Kristus, som den samme dyrebare tro som vi har fått gjennom rettferdighet vår Gud og frelser Jesus Kristus. Nåde og fred vil du rikelig og kunnskapen om Gud Jesus, vår Herre skjenket. Fra hvilken måte dette brevet gjentar brev av Jude, og fra forskjellen i språket som skiller ham fra den første bokstaven i Peter, er tydelig at det ikke var Peter selv, men en annen Kristus taler til menigheten. Han skrev å si av kristendommen, som de rettferdige kristendom er, og valgte for sin formaning om at danne fordi ikke hva sier forfatteren selv og ønsker, men hva har gått apostlene av Kirken, deres andel av Guds nåde, og gjør sin tjeneste for Gud på riktig måte. Mistenker at forfatteren har kjempet for en dårlig samvittighet og har noe bedrageri i tankene, trenger vi ikke tillate; han valgte denne måten å snakke med kristendommen fordi han strever med seriøsitet og overbevisning om at kirken ikke får med tog, som viste henne apostler, men beholde det som hun har fått fra dem. Så han satte seg ned og ikke navnet på en annen apostel, men til Peter om sitt brev; fordi Jesus gjorde Peter den første av hans budbringer, og kirken er et resultat av hans vitnesbyrd. De forblir derfor på veien til Jesus, som han har vist henne fra begynnelsen, hvis du ikke mister det Peter har utropt henne.

Selv om vi har gjort # 1 Peter 3: 1 se at forfatteren vet den første bokstaven i Peter, han ledet sitt brev ikke bare til Church of Asia Minor; han ønsker å vise ikke bare en spesiell del av kirken, men hele kristenheten, som alle har til å realisere målet om deres kristen stat. Det er derfor han sier til dem, som regnes som hans ord, bare en, at de har fått troen på at etablerer fellesskap mellom utsendingene fra Jesus og kirken. Den troende er løftet, og budet som Jesu disipler er i sin gi navn. Men troen skaper mellom alle, som Gud ga ham en sterk likhet, også mellom den første av apostlene og andre kristne, fordi tro før Gud overalt har samme verdi. Gud svarer ham og begavet ham med nåde på samme måte for alle. Dette ville være annerledes hvis troen hans kraft vil komme gjennom oss, etter hva vi selv er og gjør. Da ville være hva troen gir oss, når en større, andre mindre, avhengig av de ulike resultatene av den troende. Men han kommer ikke fra vår vilje og ikke oppnådd Guds gave gjennom våre prestasjoner, men det er det faktum at Gud trekker vår tillit til oss selv, og er basert på hans nåde. Men Han ser på hver tro og gir alle som vender seg til ham, hans kjærlighet, hjelp og samfunnet. Derfor tro bringer oss alle samme resultat, og har alle samme verdi, og det er derfor han kom til oss for et helt samfunn, der alle har alle del i Guds nåde helhet.

Guds rettferdighet og Jesus er grunnen som høyre og muligheten er gitt til å tro. Vi bør ikke misforstå, slik at vi anrechneten oss vår tro som vår fortjeneste, om at vi ville se belønning av god tro på at vi gjorde før vi fikk den. Guds rettferdighet består ikke i givende og straff, ikke bare i det faktum at han ser vår atferd, regissert og gjengjeldelse; Snarere den viktigste del av Guds rettferdighet, han viser gjennom som oss sin rene, god vilje, dette, at han tildeler oss vår andel av sin frelse ved sin egen godhet og herlighet. Han viser oss sin rettferdighet i at det skaper vår frelse, hans nåde åpenbart i oss, tilgi oss våre synder, onde skiller oss, gjør oss kue og holder oss i hans samfunnet gjennom sitt Ord og sin Ånd; alt dette, men Gud gjør oss det faktum at han trekker oss til seg selv i troen. Ved så grasiøse og strålende handlinger til oss, han viser oss den skinnende renhet og nøyaktigheten av hans vilje, hans rettferdighet. Men fordi Guds rettferdighet og rettferdighet Jesus er ett, så Jesus viser oss sin rettferdighet i at det sparer derfor oss fra alt ondt, fordi vi tror på ham. Fordi han kaller oss med denne perfekte nåde til ham, er det åpenbart at han er ett med Guds gode vilje og mot alt ondt fullstendig skilt.


Guds gaver som Jesus bringer oss nåde og fred. Den nådige vilje i Kristus vender seg til oss, hever tvist mellom oss og ham, og bevarte oss spesielt hva som vil angripe oss. For den fulle, alltid økende andel av gode ting erverve vi ved at vi kjenner Gud. Vet Gud betyr at vi får et åpent øye for Guds verk og regjering, så vi kan se hva han gjør og det, og høre hvor hans ord kommer til oss og hvor det fører oss. Fordi Gud kaller oss gjennom Jesus og benådet, hvorfor er kunnskapen om Gud en med kunnskap om Jesus. Det faktum at vi husker det vi får Kristus, som gir oss sin gave og hvor hans styre leder oss, vet vi Gud, og med denne kunnskapen, nåde og Guds fred i sin fylde i oss.

Ingen kommentarer: