onsdag 5. august 2015

M. Henry - Romans 1-2


Romerne 1: 1-7; Romerne 1: 8-15; Romerne 1: 16-18; Romerne 1: 19-32; ; ; Romerne 2: 1-16; Romerne 2: 17-29

Rom 1:1-7
Apostelens kommisjonen. (AD 58.)
1 Paulus, Jesu Kristi tjener, kalt til apostel, skilt til Guds evangelium, 2 (som han hadde lovet oven ved sine profeter i hellige skrifter,) 3 om hans Sønn, Jesus Kristus, vår Herre, som ble gjort av Davids ætt etter kjødet; 4 gjort å være Guds Sønn med makt, ifølge en ånd av hellighet, ved oppstandelsen fra de døde: 5 ved hvem vi fikk nåde og apostel for å virke troens lydighet blandt alle hedningefolkene til hans navn: 6 Blant dem er også dere kalt til Jesus Kristus: 7 Til alle som er i Roma, elsket av Gud, kalte, hellige: Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus.
I dette punkt vi har,
I. Personen som skriver brevet beskrevet (v. 1): Paul, en tjener av Jesus Kristus; dette er hans tittel av ære, som han fryder seg, ikke som de jødiske lærere, rabbi; men en tjener, en mer umiddelbar ledsager, en forvalter i huset. Kalt til apostel. Noen tror han henspiller på hans gamle navnet Saul, som betyr en som heter for, eller spurte etter: Christ søkte ham til å gjøre apostel ham, Apg 9:15. Han her bygger sin autoritet på hans kall; han ikke kjøre uten å sende, så de falske apostlene gjorde;
Klett Apostles
Kalt apostel, som om dette var navnet han ville bli kalt av, selv om han erkjente seg ikke verd å kalles så, 1 Kor 15: 9. Separert til Guds evangelium. Fariseerne hadde sitt navn fra separasjon, fordi de skilte seg til studiet av loven, og kan kalles
aphorismenoi eis ton navn;
 slik man Paulus hadde tidligere vært; men nå hadde han endret sine studier, var
aphorismenos eis til Euangelion,
 et evangelium fariseer, atskilt med Guds råd (Gal 1:15), separert fra sin mors liv, ved en umiddelbar Åndens veiledning, og en vanlig ordinasjon i henhold til den retningen (Apg 13: 2,3), av en innvielsen av seg til dette arbeidet. Han var en hel tilhenger til Guds evangelium, det evangelium som har Gud for forfatteren, opprinnelse og utvinning av det guddommelige og himmelske.
II. Etter å ha nevnt Guds evangelium, han digresses, for å gi oss en encomium av det.
1. antikken av det. Det ble lovet før (v. 2); det var ingen roman oppkomling doktrine, men av gamle stående i løftene og profetiene i Det gamle testamente, som gjorde alt enstemmig peke på evangeliet, morgen-bjelker som innledet rettferdighetens sol; dette er ikke fra munn til munn bare, men i Skriften.
2. gjenstanden for det: det er om Kristus, v 3,4.. Profeter og apostler alle vitner til ham; Han er den sanne skatt som var gjemt i feltet av Skriftene. Observere, Da Paulus nevner Kristus, hvordan han dynger opp hans navn og titler, hans Sønn, Jesus Kristus, vår Herre, som en som tok en glede i å snakke om ham; og, etter å ha nevnt ham, han kan ikke fortsette i sin tale uten noen uttrykk for kjærlighet og ære, som her, hvor i en person han viser oss sine to forskjellige naturer. (1.) Hans menneskelige natur: (v. 3) Laget av Davids ætt, som er født av jomfru Maria, som var av Davids hus (Luk 1:27), som var Joseph hans antatte far, Luke 2: 4. David er her nevnt, på grunn av de spesielle løftene til ham om Messias, spesielt hans konge kontor; 2 Sam 07:12; Ps 132: 11, sammenlignet med Luke 1: 32,33. (2.) Hans guddommelige natur: erklært å være Guds Sønn (v. 4), Guds Sønn av evig generasjon, eller, som det er her forklart, ifølge Ånd hellighet. Etter kjødet, det vil si hans menneskelige natur, var han av Davids ætt; men ifølge Ånd hellighet, det vil si den guddommelige natur (som han sies å bli levendegjort av Ånden, 1 Peter 3:18, mot 2 Kor 13: 4), han er Guds Sønn. Den store bevis eller demonstrasjon av dette er hans oppstandelse fra de døde, som viste det effectually og unektelig. Tegnet av profeten Jonas, Kristi oppstandelse, var ment for den siste overbevisning, Matt 12: 39,40. De som ikke ville bli overbevist av det ville bli overbevist av ingenting. Så det vi har her et sammendrag av evangeliets lære om Kristi to naturer i en person.
3. Frukten av det (v. 5); Av hvem, det vil si ved Kristus manifestert og gjort kjent i evangeliet, har vi (Paul og resten av ministrene) fikk nåde og apostel som er, til fordel for å bli gjort apostler, Ef 3: 8. Apostlene ble gjort et skuespill for verden, levde et liv i slit og trengsel, og fare, ble drept hele dagen lang, og likevel Paul regner apostel en tjeneste: vi kan rette regner det en stor fordel å være ansatt i arbeid eller tjeneste for Gud, uansett vanskeligheter eller farer vi kan møte i den. Dette apostel ble mottatt for å virke troens lydighet, det vil si å bringe folk til at lydighet; som Kristus, så hans ministre, fikk at de kan gi. Paul var for lydighet blant alle nasjoner, for han var hedningenes apostel, kap. 11:13. Observere beskrivelse her gitt av den kristne yrke: det er lydighet mot troen. Det består ikke i en tenkt kunnskap eller en naken samtykke, mye mindre ikke består den i stadig krangel, men i lydighet. Dette lydighet mot troen svarer troens lov, nevnte ch. 03:27. Den troshandling er lydighet av forståelsen til Gud avslørende, og produktet av det er lydighet av viljen til Gud kommanderende. Å forutse dårlig bruk som kan gjøres av læren om rettferdiggjørelse ved tro uten gjerninger loven, som han skulle forklare i følgende brevet, her snakker han om kristendommen som en lydighet. Kristus har et åk. "Blant hvem er du, 6. Du romerne i dette standpunkt på samme nivå med andre hedenske nasjoner mindre berømmelse og rikdom v;. Dere er alle én i Kristus." Evangeliet frelse er et felles frelse, Jude 3. Ingen respekt for personer med Gud. Den heter Jesus Kristus; alle disse, og de som bare er brakt til en lydighet av troen som effectually kalt av Jesus Kristus.
III. De personer som det er skrevet (v. 7): Til alle som er i Roma, elsket av Gud, kalte, hellige; det vil si til alle bekjennende kristne som var i Roma, enten vi er jøder eller grekere opprinnelig, enten høyt eller lavt, trell eller fri, lært eller ulærde. Rik og fattig møtes sammen i Kristus Jesus. Her er 1. privilegium kristne: De er elsket av Gud, de er medlemmer av det legeme som er elsket, som er Guds Hephzibah, der hans glede er. Vi snakker om Guds kjærlighet ved hans gavmildhet og velgjørenhet, og så han har en felles kjærlighet til hele menneskeheten og en særegen kjærlighet for sanne troende; og mellom disse er det en kjærlighet han har for hele kroppen av synlige kristne. 2. Taushets kristne; og det er å være hellige, for hereunto er de kalt, kalte, hellige, kalt til frelse ved helliggjørelse. Saints, og bare helgener, er elsket av Gud med en spesiell og særegen kjærlighet.
Kletois hagiois
Kalt helgener, hellige i yrket; det var vel om alle som er kalt hellige var hellige faktisk. De som er kalt helgener bør arbeidskraft for å svare til navnet; ellers, selv om det er en ære og et privilegium, men det vil være til liten nytte på den store dagen for å ha blitt kalt helgener, hvis vi ikke egentlig så.
IV. Den apostoliske velsignelse (v. 7): Nåde være med dere og fred. Dette er en av de tokens i hvert brev; og det har heller ikke bare hengivenhet et godt ønske, men autoriteten til en velsignelse. Prestene under loven skulle velsigne folket, og så er evangeliet statsråder, i Herrens navn. I dette vanlig velsignelse observere, 1. favoriserer ønsket: Nåde og fred. The Old-Testament hilsenen var, Fred være med deg; men nå nåde er prefiks-nåde, er at Guds gunst mot oss eller Guds verk i oss; begge er tidligere nødvendig å true fred. Alle evangeliets velsignelser er inkludert i disse to: nåde og fred. Fred, det er alt bra; fred med Gud, fred i din egen samvittighet, fred med alt som er i ferd med deg; alle disse grunnlagt i nåde. 2. Fontenen av disse favoriserer, fra Gud vår Far, og Herren Jesus Kristus. Alt godt kommer, (1.) Fra Gud som en far; han har satt seg inn i den forbindelse å engasjere og stimulere til våre ønsker og forventninger; vi er lært, når vi kommer for nåde og fred, å kalle ham vår Far. (2.) Fra den Herre Jesus Kristus som mellommann, og den store feoffee i tillit til transport og sikring av disse fordelene. Vi har dem fra hans fylde, fred fra fylden av hans fortjeneste, nåde fra fylden av sin Ånd.

Rom 1:8-15
Paul kjærlighet til de romerske kristne. (AD 58.)
8 Først takker jeg min Gud ved Jesus Kristus for dere alle, at din tro er omtalt i hele verden. 9 For Gud er mitt vitne, som jeg tjener i min ånd i hans Sønns evangelium, som uavlatelig jeg nevner deg alltid i mine bønner; 10 Making forespørsel, om noen måte nå på lengden jeg kanskje må få lykke ved Guds vilje til å komme til deg. 11 For jeg lengter etter å se dere, så jeg kan gi dere noen åndelig gave, til slutten dere kan etableres; 12 Det vil si at jeg må bli trøstet sammen med deg ved gjensidig tro både av deg og meg. 13 Nå vil jeg ikke ha deg uvitende, brødre, at jeg ofte fore å komme til dere, (men ble hindret inntil nu) at jeg kunde ha nogen frukt også blandt eder likesom blandt de andre hedningefolk. 14 Jeg står i gjeld både til grekere og til barbarer, både til vise og uvise. 15 Så, så mye som i meg er, er jeg villig til å forkynne evangeliet også for eder i Rom.
Vi kan her observere,
I. Hans takksigelser for dem (v. 8): Først takker jeg min Gud. Det er godt å begynne alt med bare å velsigne Gud til å gjøre at alfa og omega for hver sang, i alle ting å gi thanks.-My God. Han snakker dette med glede og triumf. I alle våre takksigelser, er det bra for oss å øye Gud som vår Gud; Dette gjør hver nåde søt, når vi kan si om Gud: «Han er min pakt." - Gjennom Jesus Kristus. Alle våre plikter og forestillinger behager Gud bare gjennom Jesus Kristus, berømmer samt prayers.-For dere alle. Vi må uttrykke vår kjærlighet til våre venner, ikke bare ved å be for dem, men ved å lovprise Gud for dem. Gud må ha ære for all den komforten vi har i våre venner; for hver skapning kommer det oss, og ikke mer, som Gud gjør det for å være. Mange av disse romerne Paulus hadde ingen personlig bekjentskap med, og likevel kunne han hjertelig glede seg i sine gaver og nådegaver. Når noen av de romerske kristne møtte ham (Apg 28:15), takket han Gud for dem, og tok mot; men her sin sanne katolske kjærlighet strekker seg videre, og han takket Gud for dem alle; ikke bare for dem blant dem som var hans hjelpere i Kristus, og at skjenket mye arbeid på ham (hvorav han snakker kap. 16: 3,6), men for dem all.-At din tro er omtalt. Paul reist opp og ned fra sted til sted, og hvor han kom, hørte han gode commendations av de kristne i Roma, som han nevner, ikke for å gjøre dem stolte, men å vekke dem til å svare på generelle karakter folk ga dem, og de generelle forventnings folk hadde fra dem. Jo større omdømme en mann har, for religion, jo mer forsiktig han bør være å bevare den, fordi en liten dårskap ødelegger ham som er i omdømme, Fork 10: 1.-Gjennom hele verden, det vil si, det romerske imperiet, der de romerske kristne, ved Claudius kunngjøring å forvise alle jøder fra Roma, ble spredt i utlandet, men hadde nå kommet tilbake, og det synes, igjen en veldig god rapport bak dem, uansett hvor de hadde vært, i alle menighetene. Det var dette god effekt av deres lidelser: hvis de ikke hadde blitt forfulgt, hadde de ikke vært kjent. Dette var faktisk et godt navn, et navn for gode ting med Gud og gode mennesker. Som eldste gamle, så disse romerne, fått en god rapport, ved tro, Heb 11: 2. Det er en ønskelig ting å være kjent for troen. Troen til de romerske kristne kom til å bli så snakket om, ikke bare fordi det var svært god i seg selv, men fordi det var eminent og observerbare i sine omstendigheter. Roma var en by på et fjell, hver og en tok notis av det som ble gjort der. Dermed de som har mange øyne på dem har behov for å gå varsomt, for det de gjør, gode eller dårlige, vil bli omtalt. Kirken i Roma var da en blomstrende menighet; men siden den gang hvordan er gullet blitt dim! Hvordan er det mest fint gull forandret! Roma er ikke hva det var. Hun ble deretter forfektet en ren jomfru for Kristus, og utmerket seg i skjønnhet; men hun har siden utartet, troløse, og omfavnet barm en fremmed; slik at (som det gode gamle boken, Practice of Piety, gjør vises i ikke mindre enn tjueseks tilfeller) selv brev til romerne er nå en epistel mot romerne; liten grunn har hun derfor å skryte av sin tidligere kreditt.
II. . Hans bønn for dem, v 9. Selv om en berømt blomstrende menighet, men de hadde behov for å bli bedt for; de hadde ennå ikke nådd. Paulus nevner dette som et eksempel på hans kjærlighet til dem. En av de største mildhet kan vi gjøre for våre venner, og noen ganger bare godhet som er i kraft av våre hender, er ved bønn å anbefale dem til kjærlige godhet av Gud. Fra Paulus 'eksempel her kan vi lære, 1. standhaftighet i bønn: Alltid uten stans. Han gjorde seg observere de samme reglene som han ga til andre, Ef 6:18; 1 Tess 5:17. Ikke at Paul gjorde ingenting annet enn å be, men han holdt opp fastsatte tider for den høytidelige utførelsen av denne plikten, og de svært hyppig, og observert uten å lykkes. 2. Charity i bønn: Jeg nevner deg. Selv om han ikke hadde særlig kjennskap til dem, og heller ikke interesse for dem, men han ba for dem; ikke bare for alle de hellige i sin alminnelighet, men han gjorde uttrykkelig omtale av dem. Det er ikke uskikket noen ganger å være express i våre bønner for bestemte kirker og steder; ikke å informere Gud, men å påvirke oss selv. Vi har sannsynligvis den mest trøst i de vennene som vi ber mest for. Om denne han gjør en høytidelig appell til den som søker hjerter: For Gud er mitt vitne. Det var i en alvorlig sak, og i en ting som bare er kjent for Gud og hans eget hjerte, at han brukte denne asseveration. Det er veldig behagelig å være i stand til å kalle Gud for å vitne for vår oppriktighet og utholdenhet i utslipp av en plikt. Gud er spesielt et vitne til våre hemmelige bønner, saken av dem, måte av ytelse; da vår Far ser i det skjulte, Matt 6: 6. Gud, som jeg tjener i min ånd. De som tjener Gud med sine ånder kan, med en ydmyk tillit, appellere til ham; hyklere som resten i fysisk aktivitet ikke kan. Hans spesielle bønn, blant mange andre begjæringer han satt opp for dem, var at han kanskje har en mulighet for å betale dem et besøk (v. 10): Making anmodning om på noen måte, og amp; c. Uansett komforten vi ønsker å finne i noen skapning, må vi ty til Gud for det ved bønn; for vår tid er i sin hånd, og alle våre veier til hans disposisjon. Uttrykkene her brukes intimt at han var veldig ønsket av en slik mulighet: Hvis noen måte; at han hadde lenge og ofte blitt skuffet: nå på lengde; og at enda han sendte den til den guddommelige Providence: få lykke ved Guds vilje. Som i vårt formål, så i våre ønsker, må vi likevel huske å sette inn denne, om Herren vil, James 04:15. Våre reiser er velstående eller på annen måte i henhold til Guds vilje, komfortabel eller ikke som han vil.
III. Hans store ønske om å se dem, med hensyn til det, v. 11-15. Han hadde hørt så mye av dem at han hadde et stort ønske om å bli bedre kjent med dem. Fruktbare kristne er så mye glede som ufruktbar professorer er sorgen av trofaste ministre. Følgelig han ofte fore å komme, men ble sluppet hittil (v. 13), for man fore, men Gud disposeth. Han ble hindret av annen virksomhet som tok ham av, ved sin omsorg for andre kirker, som har saker ble trykke; og Paul var for å gjøre det først, ikke som var mest behagelige (da ville han ha gått til Roma), men som var mest nødvendig-et godt eksempel for statsråder, som ikke må rådføre seg med sine egne tilbøyeligheter så mye som nødvendigheten av deres folks sjeler. Paul ønsket å besøke disse romerne,
1. At de kan være oppbygget (v. 11): At jeg kan gi dere. Han fikk, så han kunne kommunisere. Aldri var full bryster så ønsket å bli trukket ut til å suge spedbarn som Paul hode og hjerte ble som skal formidle åndelige gaver, det vil si å forkynne for dem. En god preken er en god gave, så mye bedre for å være en åndelig gift.-To slutten du kan etableres. Etter å ha roste sin blomstrende han her uttrykker hans ønske fra sin etablering, at da de vokste opp i grener de kan vokse nedover i roten. De beste helgener, mens de er i en så ryster verden som dette, har behov for å bli mer og mer etablert; og åndelige gaver er av spesiell bruk for vår etablering.
2. At han må bli trøstet, v. 12. Det han hørte av sin blomstrende i nåde var så mye en glede for ham at det må nødvendigvis være mye mer å se den. Paulus kunne trøste seg med frukten på arbeid av andre ministers.-By gjensidig tro både av deg og meg, er at vår felles trofasthet og troskap. Det er veldig behagelig når det er en gjensidig tillit mellom prest og mennesker, de betro ham som en trofast prest, og han i dem som en trofast folk. Eller, den gjensidige virksomhet i troen, som er kjærlighet; de gledet seg i de uttrykk for hverandre kjærlighet, eller kommunisere sin tro til hverandre. Det er veldig forfriskende å kristne til å sammenligne notater om sine åndelige bekymringer; dermed er de skjerpet, som jern skjerper iron.-At jeg kan ha litt frukt, v. 13. Deres oppbyggelse ville bli hans fordel, ville det være frukt rik til en god redegjørelse. Paul tenkende sitt arbeid, som en som trodde jo flere gode han gjorde jo større ville hans lønn være.
3. At han kan slippe ut sin tillit som hedningenes apostel (v. 14): Jeg er en debitor. (1.) Hans receivings gjort ham til en skyldner; for de var talenter han ble betrodd å handle for sin Mester ære. Vi bør tenke på dette når vi begjære store ting, at alle våre receivings sette oss i gjeld; vi er, men forvaltere av vår Herres varer. (2.) Hans kontor har gjort ham til en debitor. Han var en skyldner som han var en apostel; Han ble kalt og sendt for å arbeide, og hadde engasjert til å tenke det. Paul hadde forbedret sitt talent, og arbeidet i sitt arbeid, og gjort så mye bra som alltid nogen, og likevel, i refleksjon over det, han fortsatt skriver seg skyldneren; for, når vi har gjort alt, vi er, men ulønnsomme tjenere-debitor til grekere og til barbarer, det vil si som følgende ord forklare det, til de kloke og til uklokt. Grekerne innbilte seg å ha monopol på visdom, og sett på hele resten av verden som barbarer, forhold så; ikke dyrket med læring og kunst som de var. Nå Paul var en skyldner til begge, sett på seg selv som forpliktet til å gjøre alt det gode kunne han både til den ene og den andre. Følgelig finner vi ham å betale sin gjeld, både i hans forkynnelse og i sitt forfatterskap, gjør godt både til grekere og barbarer, og passet hans diskurs til kapasiteten på hver. Du kan observere en forskjell mellom sin preken i Lystra blant sletten Lycaonians (Apg 14:15, & amp; c.) Og hans preken på Athens blant høflig filosofer, Apg 17:22, & amp; c. Han leverte både som debitor til hver, gir til hver sin del. Selv en vanlig predikant, men som debitor til den kloke, han snakker visdom blant dem som er perfekte, 1 Kor 2: 6. Av disse grunner var han klar, hvis han hadde en mulighet, til å forkynne evangeliet i Roma, v. 15. Selv om et offentlig sted, selv om en farlig sted, der kristendommen møtt med mye motstand, men Paul var klar til å kjøre risikoen i Roma, hvis kalt til det: Jeg er ferdig-
prothymon.
 Det betegner en stor godvilje, og at han var veldig frem til det. Det han gjorde var ikke for ussel vinnings skyld, men av en klar tanke. Det er en utmerket ting å være klar til å møte alle muligheter til å gjøre eller får god.

Rom 1:16-18
Paulus 'Discourse om rettferdiggjørelsen. (AD 58.)
16 For jeg skammer meg ikke ved evangeliet, for det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, til jøde først og så greker. 17 for i det åpenbares Guds rettferdighet av tro til tro, som det står skrevet: Den rettferdige skal leve ved tro. 18 For Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urettferdighet hos mennesker som holder sannheten nede i urettferdighet;
Paul her går på en stor diskusjon om rettferdiggjørelsen, i siste del av dette kapitlet om fastsettelse av sin avhandling, og, for å bevis på det, som beskriver den elendige tilstanden til den hedenske verden. Hans overgang er veldig kjekk, og som en taler: han var klar til å forkynne evangeliet i Roma, men et sted hvor evangeliet ble kjørt ned av de som kalte seg vettet; for, sier han, jeg skammer meg ikke over det, v. 16. Det er en god del i evangeliet som en mann som Paul kan være fristet til å skamme seg over, spesielt at han som evangeliet er det var en mann hengt et tre, at læren om det var vanlig, hadde lite i det å sette den av blant forskere, professorer i det var en dårlig og foraktet, og alle der motsagt; men Paul var ikke over å eie den. Jeg regner ham en kristen faktisk at verken skamme seg over evangeliet eller en skam for det. Grunnen til denne dristige yrke, hentet fra naturen og eksellense av evangeliet, introduserer sin avhandling.
I. Forslaget, v. 16,17. Den rike evangeliet ligger i dette, at det åpenbarer for oss,
1. frelse av troende som til slutt: Det er Guds kraft til frelse. Paul skammer seg ikke over evangeliet, hvordan mener og forakte forundret det kan vises til en kjødelig øye; for Guds kraft virker ved det frelse for alle som tror; det viser oss veien til frelse (Apg 16:17), og er den store charter der frelsen er formidlet og gjort over til oss. Men, (1.) Det er gjennom Guds kraft; uten at makt evangeliet er, men en død brev; åpenbaringen av evangeliet er åpenbaringen av Herrens arm (Jes 53: 1), som strømmen gikk sammen med Kristi ord til å helbrede sykdommer. (2.) Det er til dem, og de eneste, som tror. Tro interesser oss i evangeliet frelse; til andre er det skjult. Medisinen forberedt vil ikke kurere pasienten dersom det ikke blir taken.-To jøde først. Den fortapte får av Israels hus hadde det første tilbudet gjort dem, både ved Kristus og hans apostler. Du først (Apg 3:26), men på deres vegring apostlene slått til hedningene, Apg 13:46. Jøder og hedninger nå stå på samme nivå, både like elendig uten en frelser, og begge like velkommen til Frelseren, Col 3:11. Slik lære så dette var overraskende for jødene, som hittil hadde vært eiendomsfolk, og hadde sett med forakt på den hedenske verden; men den lenge forventede Messias viser et lys til å opplyse hedningene, samt æren av hans folk Israel.
2. Begrunnelsen av troende som veien (v. 17): For der, det vil si i dette evangeliet, som Paulus så mye triumfer i, er Guds rettferdighet åpenbares. Vår elendighet og ruin blir produktet og påfølgende vår misgjerning, det som vil vise oss veien til frelse må nødvendigvis vise oss veien om rettferdiggjørelsen, og dette evangeliet gjør. Evangeliet er det kjent en rettferdighet. Mens Gud er en rettferdig og hellig Gud, og vi er skyldige syndere, er det nødvendig vi bør ha en rettferdighet, hvor skal vises før ham; og velsignet være Gud, det er en slik rettferdighet brakt inn av Messias prinsen (Dan 9:24) og åpenbart i evangeliet; rettferdighet, det vil si en nådig metode for forsoning og aksept, til tross for skyld for våre synder. Dette evangeliske rettferdighet (1.) kalles Guds rettferdighet; det er Guds tilsettings, Guds godkjenne og akseptere. Det er så kalt til å skjære av alle pretensjoner til en rettferdighet som følge av fortjeneste av våre egne gjerninger. Det er Kristi rettferdighet, som er Gud, som følge av en tilfredsstillelse av uendelig verdi. (2.) Det sies å være tro til tro, fra Guds trofasthet avslørende å tro man mottar (så noen); fra troen av avhengighet av Gud, og arbeider med ham umiddelbart, da Adam før fallet, å tro avhengighet av en mellommann, og så arbeider med Gud (så andre); fra den første tro, som vi er satt inn i en berettiget tilstand, til etter tro, etter som vi lever i, og er videreført i den tilstanden, og troen som rettferdiggjør oss er intet mindre enn vår tar Kristus for vår frelser, og bli sanne kristne, ifølge tenour av dåpspakten; fra troen engrafting oss inn i Kristus, å tro utlede dyd fra ham som vår root: både implisitt i de neste ord: Den rettferdige skal leve ved tro. Bare ved å tro, det er tro rettferdiggjør oss; leve ved tro, det er tro opprettholde oss; og så er det en rettferdighet av tro til tro. Tro er alt i alt, både i begynnelsen og utviklingen av et kristent liv. Det er ikke fra tro til verk, som om troen sette oss inn i en berettiget tilstand, og deretter fungerer bevart og vedlikeholdt oss i det, men det er hele tiden tro til tro, som 2 Kor 3:18, fra herlighet til herlighet; det er økende, fortsetter, utholdende tro, tro trykke fremover, og får bakken av vantro. For å vise at dette er ingen roman oppkomling doktrine, siterer han for det som kjent skriftsted i Det gamle testamente, så ofte nevnt i New (Hab 2: 4): Den rettferdige skal leve ved tro. Blir rettferdiggjort ved tro skal han leve av det både liv nådens og herlighet. Profeten det hadde plassert seg på vakttårn, forventer noen ekstraordinære funn (v. 1), og oppdagelsen var av vissheten om utseendet på den lovede Messias i tidens fylde, ikke tåler tilsynelatende forsinkelser. Dette er det som kalles en visjon, i form av eminense, som andre steder løftet; og mens den tid kommer, så vel som når den har kommet, den rettferdige skal leve ved tro. Dermed er den evangelisk rettferdighet av tro til tro, fra gammeltestamentlige tro på en Kristus å komme til New-Testament tro på en Kristus allerede kommet.
II. Beviset for dette forslaget, at både jøder og hedninger stå i behov av en rettferdighet, hvor skal vises før Gud, og at verken det ene eller det andre har nay av sine egne for å bønnfalle. Begrunnelsen må være enten ved tro eller gjerninger. Det kan ikke være ved gjerninger, som han beviser for øvrig ved å beskrive arbeidene både av jøder og hedninger; og derfor avslutter han det må være ved tro, kap. 3: 20,28. Apostelen, som en dyktig kirurg, før han gjelder gips, søker såret-bestrebelser første til å overbevise om skyld og harme, og deretter vise veien til frelse. Dette gjør evangeliet mer velkommen. Vi må først se Guds rettferdighet fordømme, og deretter Guds rettferdighet rettferdiggjør vises verd å motta. Generelt (v. 18), er Guds vrede åpenbares. Lys av naturen og lyset av loven avslører Guds vrede fra synd til synd. Det er bra for oss at evangeliet avslører begrunner Guds rettferdighet av tro til tro. Det motsatte er observerbar. Her er,
1. syndighet menneskets beskrevet; han reduceth det til to hoder, ugudelighet og urettferdighet; ugudelighet mot lovene i den første tabellen, urettferdighet mot de av den andre.
2. Årsaken til at syndighet, og det er, holder sannheten nede i urettferdighet. Noen kommuner notitae, noen ideer de hadde av å være av Gud, og forskjellen på godt og ondt; men de holdt dem nede i urettferdighet, det vil si, de visste og bekjente dem i en konsistens med sine onde kurs. De holdt sannheten som en fange eller fange, at det ikke skal påvirke dem, som ellers ville. En urettferdig ondt hjerte er fengslet hvor mange en god sannhet er pågrepet og begravet. Holde fast form av sunne ord i tro og kjærlighet er roten til all religion (2 Tim 1:13), men holder det fast i urettferdighet er roten til all synd.
3. Guds mishag mot det: For Guds vrede åpenbares fra himmelen; ikke bare i det skrevne ord, som er innåndet av Gud (hedningene hadde ikke det), men i Guds ledelse, hans dommer henrettet på syndere, som ikke springer ut av støvet, eller faller ut ved en tilfeldighet, de er heller ikke å tilskrives andre årsaker, men de er en åpenbaring fra himmelen. Eller vrede fra himmelen er avslørt; det er ikke vreden til en mann som oss, men vrede fra himmelen, derfor mer forferdelig og mer uunngåelig.

Rom 1:19-32
Den Eksellense av evangeliet. (AD 58.)
19 for det som en kan vite om Gud, ligger åpent for dem; for Gud har vist det til dem. 20 For hans usynlige ham fra skapelsen av verden er synlig, blir forstått av de tingene som er laget, ja hans evige kraft og hans guddommelighet; slik at de er uten unnskyldning: 21 fordi de, enda de kjente Gud, æret de ham ikke som Gud, verken var takknemlig; men ble forgjeves i fantasien, og deres uforstandige hjerte ble formørket. 22 sig til av å være vise, ble de dårer, 23 og byttet den herlighet uforgjengelige Guds inn et bilde av et forgjengelig menneske, og til fugler og fire footed dyr og krypdyr. 24 Derfor overgav også Gud dem til urenhet lyster sine egne hjerter, til å vanære sine legemer seg imellom: 25 de som byttet Guds sannhet bort mot løgn og æret og dyrket skapningen fremfor skaperen, han som er velsignet for alltid. Amen. 26 Derfor overgav Gud dem til skammelige lyster; for både deres kvinner forvendte den naturlige bruk til den unaturlige, 27 og på samme vis også mennene, forlater den naturlige bruk av kvinnen og brente i sin lyst efter hverandre ; menn med menn arbeider det som er usømmelig, og fikk på sig selv som gjengjeldelse for sin forvillelse som rett var. 28 Og ettersom de ikke liker å eie Gud i kunnskap, så overgav Gud dem til et forherdet sinn, så de gjør slikt som ikke er praktisk; 29 fulle av all slags urett, umoral, ondskap, griskhet, ondskap; full av misunnelse, mord, strid, svik og falskhet; ryktemakere, 30 baktalere, hater Gud, forakt, overmodige, storskrytere, oppfinnsomme til ondt, ulydige mot foreldre, 31 uforstandige, paktsbrytere, uten naturlig kjærlighet, ubarmhjertige 32 De kjenner Guds dom at de som gjør slikt, fortjener døden, ikke bare gjøre det samme, men endog holder med dem som gjør det.
I denne siste delen av kapitlet apostelen gjelder hva han hadde sagt spesielt greker verden, der vi kan observere,
I. De midler og hjelper de måtte komme til kunnskap om Gud. Selv om de ikke hadde kjennskap til hans lov som Jakob og Israel hadde (Sal 147: 20), men blant dem forlot han ikke lot sig uten vidnesbyrd (Apg 14:17): For det som kan være kjent, og amp; c,. v. 19,20. Observere,
1. Hva funn de hadde: Det som kan vite om Gud, ligger åpent,
Utvalgte autois
-blant dem; det vil si, det var noen selv blant dem som hadde kunnskap om Gud, var overbevist om eksistensen av en suveren Numen. Filosofien av Pythagoras, Platon og stoikerne, oppdaget en god del kunnskap om Gud, som vises ved overflod av vitnesbyrd. Det som kan være kjent, noe som innebærer at det er en god del som kanskje ikke kjent. Den er av Gud kan være pågrepet, men kan ikke bli forstått. Vi kan ikke ved å søke å finne ham ut, Job 11: 7-9. Finite forståelser kan ikke helt vite et uendelig vesen; men, velsignet være Gud, det er det som kan være kjent, nok til å føre oss til vår sjefs enden, og priste og nyter av ham; og disse tingene åpenbarte er for oss og for våre barn, mens hemmelige ting er ikke å bli pried inn, Mos 29:29.
2. Hvor de hadde disse funnene: Gud har vist det til dem. De vanligste naturlige begreper som de hadde av Gud ble trykt på deres hjerter ved Guds natur selv, som er lysenes Fader. Denne følelsen av en guddom, og en hensyn til at Guddommen, er så formasjons med den menneskelige natur at noen tror vi skal skille menn fra udyrene av disse snarere enn av fornuft.
3. Ved hvilken måte og betyr disse funnene og merknader som de hadde ble bekreftet og bedre, nemlig ved skaperverket (v. 20); For hans usynlige Gud, & amp; c.
(1.) Observer hva de visste: De usynlige ham, ja hans evige kraft og hans guddommelighet. Selv om Gud ikke være gjenstand for fornuft, men han har oppdaget og gjort kjent seg av de tingene som er fornuftig. Den kraft og hans guddommelighet Guds er usynlige ting, og likevel ses tydelig i sine produkter. Han jobber i det skjulte (Job 23: 8,9; Sal 139: 15; Fork 11: 5), men manifesterer det han har gjort, og der gjør kjent hans kraft og hans guddommelighet, og andre av hans egenskaper som naturlig lys erkjenner i Ideen om en Gud. De kunne ikke komme med naturlig lys til kunnskap om de tre personene i Guddommen (selv om noen fancy de har funnet fotspor av dette i Platons skrifter), men de kom til kunnskap om Guddommen, minst så mye kunnskap som var tilstrekkelig å ha holdt dem fra avgudsdyrkelse. Dette var den sannheten som de holdt i urettferdighet.
(2.) Hvordan de visste det: Av de tingene som er gjort, som ikke kunne gjøre selv, og heller ikke faller inn i en slik en eksakt orden og harmoni på noen uformelle treff; og derfor må ha blitt produsert av noen første årsak eller intelligent agent, som første årsak kan være noe annet enn en evig allmektig Gud. Se Ps 19: 1; Isa 40:26; Apg 17:24. Arbeideren er kjent av hans arbeid. Variasjon, mangfold, orden, skjønnhet, harmoni, annen natur, og gode påfunn, av de tingene som er gjort, retning av dem til visse ender, og tilslutning fra alle delene til det gode og skjønnheten i hele, gjør klink bevise en Skaper og hans evige kraft og hans guddommelighet. Dermed gjorde lyset skinne i mørket. Og dette fra skapelsen av verden. Forstå det heller, [1.] Som tema som kunnskapen om dem er trukket. Å evince denne sannheten, må vi ty til det store arbeidet med etableringen. Og noen tror dette
ktisis kosmou,
 denne skapningen av verden (som det kan leses), er å bli forstått av mannen,
kat ktisis exochen
-Den mest bemerkelsesverdige skapning av den nedre verden, kalt
Administrerende direktører,
 Mark 16:15. Rammen og struktur av menneskelige organer, og spesielt de mest fremragende krefter, fakulteter, og kapasiteten til menneskesjeler, trenger rikelig bevise at det finnes en Skaper, og at han er Gud. Eller [2.] Som datoen av funnet. Det like gammel som skapelsen av verden. I denne forstand
eller ktiseos
 er mest brukt i Skriften. Disse merknadene om Gud er ikke noen moderne funn, treffer på i det siste, men gamle sannheter, som var fra begynnelsen. Veien til erkjennelse av Gud er en god gammel måte; det var fra begynnelsen. Sannheten fikk starten av feilen.
II. Brutto avgudsdyrkelse, til tross for disse funnene at Gud har gjort for dem av seg selv; beskrevet her, v. 21-23,25. Vi skal jo mindre rart på inefficacy av disse naturlige funn for å hindre avgudsdyrkelse av hedningene hvis vi husker hvordan utsatt enda jødene, som hadde skrift lys til å veilede dem, skulle avgudsdyrkelse; så stort er de degenererte sønner stupte i søle fornuftig. Observere,
1. innover årsaken til deres avgudsdyrkelse, v. 21,22. De er derfor uten unnskyldning, ved at de visste Gud, og fra hva de visste kanskje lett antyde at det var deres plikt å tilbe ham, og ham alene. Selv om noen har større lys og hjelp av kunnskap enn andre, men alle har nok til å la dem utilgivelig. Men ugagn av det var at, (1.) De priste ham ikke som Gud. Deres følelser overfor ham, og deres ærefrykt og tilbedelse av ham, ikke holde tritt med sine kunnskaper. Å forherlige ham som Gud er å forherlige ham bare; for det kan være, men en uendelig: men de gjorde ikke så herliggjøre ham, for de satt opp en rekke andre guddommer. Å forherlige ham som Gud er å tilbe ham med åndelig tilbedelse; men de gjorde bilder av ham. Ikke for å ære Gud som Gud er i realiteten ikke å forherlige ham i det hele tatt; å respektere ham som en skapning er ikke å forherlige ham, men å vanære ham. (2.) Verken de var takknemlig; ikke takknemlig for favoriserer generelt de mottok fra Gud (insensibleness av Guds barmhjertighet er på bunnen av våre syndige avganger fra ham); ikke takknemlig spesielt for funnene Gud var glad for å få med seg for dem. De som ikke bedre hjelp av kunnskap og nåde er rettferdig regnes utakknemlige for dem. (3.) Men de ble tomme i sine tankebygninger
Jeg vet ikke reprodusere dialogismois
-på sine resonnementer, i deres praktiske slutninger. De hadde en god del kunnskap om generelle sannheter (v. 19), men ingen klokskap til å bruke dem til spesielle tilfeller. Eller, i sine forestillinger om Gud og skapelsen av verden, og opprinnelsen til menneskeheten, og politimesteren bra; i disse tingene, når de svinne ren sannhet, snart omstridt de selv i tusen tomme og dårlige ideer. De mange meninger og hypoteser til de ulike sekter av filosofer om disse tingene var så mange tom innbilning. Når sannheten blir forlatt, feil formere seg i det uendelige-uendelig. (4.) og deres uforstandige hjerte ble formørket. Dårskap og praktisk ondskap hjertet skyen og mørkere de intellektuelle krefter og fakulteter. Ingenting tendens mer til blinding og forvrenge for forståelsen enn korrupsjon og depravedness av vilje og følelser. (5.) sig til av å være vise, ble de dårer, Dette ser svart på filosofene v. 22., The Pretenders til visdom og professorer av den. De som hadde mest frodig fancy, i innramming til seg ideen om en Gud, falt i de mest brutto og absurde kloke, og det var bare bøte for sin stolthet og selv conceitedness. Det har blitt observert at de mest raffinerte nasjoner, som gjorde størst show av visdom, var de arrantest idioter i religion. Barba beundret solen og månen, som for alle andre var den mest tvilsom avgudsdyrkelse; mens de lærde egypterne tilba en okse og en løk. De Grecians, som utmerket seg dem i visdom, beundret sykdommer og menneskelige lidenskaper. Romerne, den klokeste av alt, tilbedt furiene. Og på denne dag de fattige amerikanere tilbe torden; mens de geniale kinesiske elsker djevelen. Dermed verden av visdom ikke kjente Gud, 1 Kor 01:21. Som et yrke av visdom er en forverring av dårskap, så en stolt innbilskhet visdom er årsaken til mye dårskap. Derfor leser vi om noen filosofer som ble omvendt til kristendommen; og Paulus 'forkynnelse var ikke der så lo og latterliggjort som blant de lærde Athenerne, Apg 17: 18-32.
Phaskontes einai
-conceiting seg å være klokt. Den rene sannheten i å være av Gud ville ikke innhold dem; de trodde seg over det, og så falt i de største feilene.
2. De ytre handlinger av deres avgudsdyrkelse, v. 23-25. (1.) Lage bilder av Gud (v. 23), der så mye som i dem lå, de endret herlighet uforgjengelige Gud. Sammenligne Ps 106: 20; Jer 02:11. De tilskrives en guddom til de mest foraktelige skapninger, og av dem representerte Gud. Det var den største ære Gud gjorde til mannen at han skapte mennesket i Guds bilde; men det er den største vanære mannen har gjort mot Gud at han har gjort Gud i bildet av mannen. Dette var hva Gud så strengt advarte jødene mot, Mos 04:15, & amp; c. Denne apostelen viser dårskap i sin preken i Athen, Apg 17:29. Se Isa 40:18, & amp; c .; 44:10, og amp; c. Dette kalles (v. 25) å endre Guds sannhet mot løgnen. Som det gjorde vanærer hans herlighet, så det gjorde uriktige opplysninger om hans vesen. Idols kalles løgn, for de fornekter Gud, som om han hadde en kropp, mens han er en Ånd, Jer 23:14; Hos 7: 1. Lærere av løgner, Hab 2:18. (2.) Å gi guddommelig ære til skapningen: tilba og dyrket skapningen,
para tone ktisavta
-besides Skaperen. De gjorde eier en suveren Numen i sitt yrke, men de gjorde i effekt fornekte ham i tilbedelse de betalte til skapningen; for Gud vil være alle eller ingen. Eller, fremfor Skaperen, betale mer hengiven hensyn til sine mindreverdig guddommer, stjerner, helter, demoner, tenker øverste Gud utilgjengelige, eller over deres tilbedelse. Synden selv var deres tilbe skapningen i det hele tatt; men dette er nevnt som en forverring av synd, at de tilba skapningen fremfor Skaperen. Dette var den generelle ondskap greker verden, og ble vridd på med sine lover og regjeringen; i samsvar med hvor selv de vise menn blant dem som kjente og eide en suveren Gud og ble overbevist av tull og absurde i sin polyteisme og avgudsdyrkelse, men gjorde som resten av sine naboer gjorde. Seneca, i sin bok De Superstitione, som det er sitert av august de Civit. Dei, lib. 6, cap. 10 (for selve boken er tapt), etter at han hadde stort sett vist den store dårskap og ugudelighet av den vulgære religion, i dykkere forekomster av det, men konkluderer Quae omnia sapiens servabit tanquam legibus Jussa, ikke tanquam Diis grata-All som en klok mann vil observere som fastsatt i lov, ikke forestille dem takknemlig til gudene. Og etterpå, Omnem istam ignobilem deorum turbam, quam longo aevo longa superstitio congessit, sic adorabimus, meminerimus cultum ejus Magis annonse morem Quam ad rem pertinere-All denne gemen flukt av guder, som gammel overtro har samlet sammen av lange resept, vil vi ut så elsker å huske at dyrkingen av dem er snarere et samsvar med tilpassede enn materialet i seg selv. Hvorpå Augustine observerer, Coleb på hvilke reprehendebat, agebat hvilke arguebat, hvilke culpabat adorabat-Han tilba det han irettesatt, gjorde han det han hadde bevist feil, og han elsket det han fant feil med. Jeg nevner dette dermed i stor grad fordi jeg tenker det hjertet han fullt ut forklare at av apostelen her (v. 18): Hvem holder sannheten nede i urettferdighet. Det er observer at ved omtale av vanære gjort med Gud ved avgudsdyrkelse av hedningene apostelen midt i sin tale, uttrykker seg i en forferdelig tilbedelse av Gud: Hvem er velsignet i evighet. Amen. Når vi ser eller hører om noen forakt kastet på Gud eller hans navn, bør vi derfra ta anledningen til å tenke og snakke høyt og hederlig av ham. I denne, som i andre ting, verre andre er, jo bedre vi skal være. Velsignet i evighet, til tross for disse vanærer gjort til hans navn, selv om det er de som ikke forherlige ham, men han er herliggjort, og vil bli herliggjort i evigheten.
III. Guds dom over dem for avgudsdyrkelse; ikke mange timelige dommer (avsatte de nasjonene var erobrende herskende nasjoner i verden), men åndelige dommer, gi dem opp til de mest brutale og unaturlige lyster.
Paredoken autous
-Han Ga dem opp; Det er tre ganger gjentatt her, v. 24,26,28. Åndelige dommer er av alle dommer i sorest, og å bli mest fryktede. Observere,
1. Av hvem de ble gitt opp. Gud ga dem opp, på en måte rettferdig dom, som bare bøte for sin avgudsdyrkelse-ta av hodelaget av besøksforbud nåde forlater dem til seg selv-la dem være i fred; for hans nåde er hans egen, han er skyldig å ingen mann, kan han gi eller holde tilbake sin nåde på nytelse. Hvorvidt dette gir opp være en positiv handling av Gud eller bare privative vi la til skolene for å bestride: men dette er vi sikre på at det er ingen ny ting for Gud å gi menn opp til sine egne hjerter 'lyster, til å sende dem sterke vrangforestillinger, å la Satan løs på dem, nei, å legge snublesteiner før dem. Og likevel Gud er ikke forfatter av synd, men her uendelig rettferdig og hellig; for, selv om den største ondskap følge opp på denne gi opp, er feil av at for å bli lagt på synderens onde hjerte. Hvis pasienten være sta, og vil ikke sende til metodene som er foreskrevet, men forsettlig tar og gjør det som er til skade for ham, er legen ikke å være skylden hvis han gi ham opp som i en desperat tilstand; og alle de fatale symptomene som følger ikke skal tilregnes legen, men til selve sykdommen og til dårskap og egenrådighet av pasienten.
2. I hvilken de ble gitt opp.
(1.) for uren og skammelige lyster, v. 24,26,27. De som ikke ville underholde de mer rene og raffinerte meldinger om naturlig lys, noe som pleier å bevare Guds ære, rettferdig forspilt de flere grove og opplagte følelser som bevarer den ære av menneskets natur. Man blir i ære, og nekter å forstå Gud som gjorde ham, dermed blir verre enn dyrene som går til grunne, Ps 49:20. Dermed en, av guddommelig tillatelse, blir straffen for en annen; men det er (som det sies her) gjennom lyster sitt eget hjerte-der hele feilen er skal legges. De som vanæret Gud ble gitt opp å vanære seg selv. En mann kan ikke leveres opp til en større slaveri enn å bli gitt opp til sine egne lyster. Slikt er gitt over, som egypterne (Jes 19: 4), i hendene på en grusom herre. De særlige tilfeller av deres urenhet og skammelige lyster er deres unaturlige lyster, for som mange av hedningene, selv for de blant dem som gikk for wisemen, som Solon og Zeno, var beryktet, mot de tydeligste og mest åpenbare dikterer av naturlig lys. Gråt misgjerning Sodoma og Gomorra, som Gud regnet helvete over dem fra himmelen, ble ikke bare allment praktisert, men ihuga, i de hedenske nasjoner. Kanskje apostelen henviser spesielt til de vederstyggeligheter som ble begått i tilbedelsen av sine idol-guder, der den verste av uren ble foreskrevet til ære for sine guder; møkkdynge service for møkkdynge guder: de urene ånder glede i slike ministrations. I kirken i Roma, hvor de hedenske avgudsdyrkelse blir gjenopplivet, bilder tilbedt, og helgener bare byttet ut i rommet av demoner, hører vi de samme vederstyggeligheter skal barefaced, lisensiert av paven (Fox lover og monumenter, vol. 1, s . 808), og ikke bare vanlig begått, men begrunnet og ba for noen av sine kardinaler: de samme åndelige plager for de samme åndelige misgjerninger. Se hva ugudelighet det er i menneskets natur. Hvor avskyelig og fordervet, en mann! Herre, hva er et menneske? sier David; hva en ussel skapning er han når latt til seg selv! Hvor mye er vi i takknemlighetsgjeld til besøksforbud Guds nåde for å bevare noen ting av ære og anstendighet i den menneskelige natur! For var det ikke for dette, mannen, som ble gjort, men litt lavere enn englene, ville gjøre seg en god del lavere enn djevlene. Dette sies å være at gjengjeldelse for sin forvillelse som rett var. Den som dømmer hele jorden gjør riktig, og observerer en meetness mellom synd og straff for det.
(2.) Til en fortapt sjel i disse vederstyggeligheter, v. 28.
[1.] De liker ikke å eie Gud i kunnskap. Blindhet av sine overenskomster ble forårsaket av forsettlig aversjon av sin vilje og følelser. De hadde ikke eie Gud i kunnskap, fordi de ikke liker det. De ville hverken vet eller gjøre noen ting, men bare det behaget seg selv. Det er bare temperament av kjødelige hjerter; den behagelige av seg selv er deres høyeste enden. Det er mange som har Gud i kunnskap, de kan ikke hjelpe for det, lyset skinner så fullt i deres ansikter; men de ikke beholde ham der. De sier til den Allmektige, Avreise (Job 21:14), og de derfor ikke eie Gud i kunnskap, fordi det tofter og motsier sine lyster; de ikke liker det. I deres kunnskaps-
i epignosei.
 Det er en forskjell mellom
gnosis
 og
epignosis,
 kunnskap og erkjennelse av Gud; hedninger kjente Gud, men ikke gjorde det, ville ikke, erkjenner han.
[2.] ansvarlig for denne egenrådighet av deres, i gainsaying sannheten, overgav Gud dem til et egenrådighet i groveste synder, her kalt en fordervet sinn-
eis adokimon substantiv,
 et sinn blottet for all fornuft og dømmekraft til å skjelne ting som skiller seg, slik at de ikke kunne skille sin høyre hånd fra sin venstre i åndelige ting. Se hvorhen et kurs av synd fører, og i hva en avgrunn den stuper synderen til sist; hit kjødelige lyster har en direkte tendens. Øyne fulle av utroskap kan ikke slutte fra synd, 2 Peter 2:14. Dette forherdet sinn var en blind redd samvittighet, følelsesløse, Ef 4:19. Når dommen er nok en forsonet med synd, er mannen i en forstad til helvete. Ved første Farao forherdet sitt hjerte, men etterpå Gud forherdet Faraos hjerte. Dermed forsettlig hardhet er rettferdig straffet med rettslig hardness.-Å gjøre de tingene som ikke er praktisk. Denne setningen kan synes å bespeak en diminutiv onde, men her er det ekspressive av de groveste enormities; ting som ikke er behagelig for mennesker, men motsi veldig lett og naturlov. Og her subjoins han en svart liste over de ukledelig som hedningene var skyldig i, blir levert til et forherdet sinn. Ingen ondskap så avskyelig, så i motsetning til lys av naturen, til folkeretten, og til alle interessene til menneskeheten, men et forherdet sinn vil være i samsvar med det. Av historiene om disse tider, spesielt regnskapet vi har av de da gjeldende disposisjoner og praksis av romerne når den gamle kraft av at Samveldet var så degenerert, ser det ut til at disse syndene her nevnte var da, og det regjerende nasjonale synder. Ikke mindre enn tjuetre flere slags synder og syndere er her spesifisert, v. 29-31. Her djevelens setet er; hans navn er Legion, for de er mange. Det var på tide å ha evangeliet forkynt blant dem, for verden hadde behov for reformasjon.
Først synder mot den første tabellen: Haters av Gud. Her er djevelen i sine egne farger, synd vises synd. Kan det tenkes at rasjonelle vesener burde hate sjefen bra, og avhengig skapninger avskyr fontenen av deres vesen? Og likevel slik er det. Hver synd har i det en hat mot Gud men noen syndere er mer åpne og erklærte fiender til ham enn andre, Sak 11: 8. Stolte menn og skryt takle Gud selv, og sette disse kronene på sine egne hoder som må kastet hans trone.
Dernest synder mot den andre tabellen. Disse er spesielt nevnt, fordi i disse tingene de hadde et klarere lys. Generelt her er en kostnad på urettferdighet. Dette er satt først, for hver synd er urettferdighet; det holder tilbake det som skyldes, forvrenger det som er rett; det er spesielt satt for andre bords synder, gjøre som vi ikke ville bli gjort av. Mot det femte bud: ulydige mot foreldre, og uten naturlig affection-
astorgous,
 som er foreldre uvennlig og grusom mot sine barn. Således, når duty svikter på den ene side, det vanligvis svikter på den andre. Ulydige barn er rettferdig straffet med unaturlige foreldre; og, tvert imot, unaturlige foreldre med ulydige barn. Mot det sjette bud: Ondskap (gjør ugagn for ugagn skyld), ondskap, misunnelse, mord, debatt (
eridos
-contention), ondskap, forakt, ubarmhjertige; alle uttrykk for at hat mot vår bror som er hjerte-drapet. Mot det sjette bud: Utukt; Han nevner ikke mer, etter å ha snakket før andre uren. Mot det åttende bud: urettferdighet, griskhet. Mot det niende bud: svik, ryktemakere, back-biters, pakt-breakers, løgn og ærekrenkelse. Her er to generalene ikke før nevnt-oppfinnsomme til ondt, og uten forståelse; klokt å gjøre det onde, og ennå har ingen kunnskap til å gjøre godt. Jo mer bevisste og politic syndere er i å finne opp onde ting, desto større er deres synd så rask av oppfinnelsen i synd, og likevel uten å forstå (stark idioter) i Guds tanker. Her er nok å ydmyke oss alle, i den forstand at vår opprinnelige korrupsjon; for hvert hjerte av natur har i det frøet og gyte av alle disse syndene. I nær nevner han aggravations av synder, v 32. 1. De visste Guds dom.; det vil si (1.) De visste loven. Guds dom er det som hans rettferdighet krever, som fordi han er rettferdig, dømmer han møte som må gjøres. (2.) De visste straffen; så det er forklart her: De visste at de som begår slike ting var verdig død, evig død; deres egen samvittighet kunne ikke annet enn å foreslå dette til dem, og likevel våget på det. Det er en stor forverring av synd når det er begått mot kunnskap (James 4:17), spesielt mot kunnskapen om Guds dom. Det er dristig antagelse å kjøre på sverdet poeng. Det hevder hjertet mye herdet, og veldig resolutt satt på synd. 2. De ikke bare gjøre det samme, men har gleden hos dem som gjør det. Vold av noen tilstede fristelsen kan skynde en mann inn i gjennomføringen av slike synder selv hvor forurenset den appetitten kan ta en glede; men for å være fornøyd med andre menneskers synder er å elske synd for syndens skyld: det er å bli med i en konføderasjon for djevelens rike og interesse.
Syneudokousi
: De ikke bare synd, men de forsvare og rettferdiggjøre det, og oppfordrer andre til å gjøre lignende. Våre egne synder er mye forverret av vår sammenfall med, og selvtilfredshet i, andres synder.
Nå legger alt dette sammen, og deretter si om Gentile verden, ligger under så mye skyld og korrupsjon, kan bli rettferdiggjort for Gud ved noen gjerninger av sine egne. 

CHAP. II
Omfanget av de to første kapitlene av dette brev er samlet inn fra ch. 3: 9, "Vi har før vist seg både jøder og hedninger at de alle er under synd." Dette har vi bevist over hedningene (kap. I.), Nå i dette kapitlet han beviser det over jødene, som vises ved ver. 17, "du kalles jøde." I. Han beviser generelt at jøder og hedninger stå på samme nivå før Guds rettferdighet, til ver. 11. II. Han viser særlig hva synder jødene var skyldig i, til tross for sitt yrke og forfengelige pretensjoner (ver. 17 til slutt).

Rom 2:1-16
Egenkapital av den guddommelige regjeringen. (AD 58.)
1 Derfor er du uten unnskyldning, du menneske, hvem du er som dømmer for hvor du dømmer en annen, du fordømmer dig; for du som dømmer selv gjør de samme tingene. 2 Men vi er sikre på at Guds dom, som sannhet mot dem som gjør slikt. 3 Men mener du det, du menneske, du som dømmer dem som gjør slikt, og selv gjør det, at du skal slippe unna Guds dom? 4 Eller forakter du hans rikdom på godhet og overbærenhet og tålmodighet uten å vite at Guds godhet driver deg til omvendelse? 5 Men etter din hårdhet og ditt ubotferdige hjerte ophoper dig vrede på vredens dag og åpenbaring av Guds rettferdige dom; 6 Hvem vil gjengjelde enhver etter hans gjerninger: 7 dem som med utholdenhet i god gjerning søker herlighet og ære og uforgjengelighet, evig liv, 8 men dem som er gjenstridige og ulydige mot sannheten, men lydige urettferdighet, vrede og harme, 9 Trengsel og angst skal komme over hver menneskesjel som gjør det onde, både jøde først og så greker; 10 Men herlighet, ære og fred skal hver den som gjør det gode, både jøde først og så greker: 11 For det er ingen forskjell på folk med Gud. 12 For så mange som syndet uten loven, skal også gå fortapt uten loven, og så mange som har syndet under loven, skal dømmes ved loven; 13 (for ikke de som hører loven, er rettferdige for Gud, men de som gjør efter loven, skal bli rettferdiggjort 14. For når hedninger som ikke har loven, av naturen gjør de tingene som finnes i loven, er disse, som ikke loven, er en lov mot seg: 15 som viser at lovens gjerning er skrevet i deres hjerter, idet også deres samvittighet vidnesbyrd, og deres tanker innbyrdes anklager eller også forsvarer hverandre;) 16 I dag da Gud skal dømme hemmeligheter menn ved Jesus Kristus efter mitt evangelium.
I det tidligere kapittel apostelen hadde representert tilstanden i Gentile verden å være like ille og svart som jødene var klar nok til å uttale det. Og nå, designe for å vise at staten jødene var svært dårlig også, og deres synd på mange måter mer forverret, for å forberede seg han setter seg i denne delen av kapittelet for å vise at Gud ville fortsette på like vilkår av rettferdighet med jøder og hedninger; og nå med en slik delvis hånd som jødene var tilbøyelig til å tro at han ville bruke i deres favør.
I. Han arraigns dem for deres censoriousness og selvgodhet (v. 1): Du er utilgivelig, O menneske, hvem du er som dømmer. Som han uttrykker seg i generelle vendinger, kan den formaning nå de mange mestere (Jakob 3: 1), uansett nasjon eller yrke de er, som antar seg selv en makt til å sensurere, kontroll, og fordømme andre. Men han akter spesielt jødene, og til dem spesielt han dette gjelder generell avgift (v. 21), du som lærer en annen lærer du deg selv? Jødene var generelt en stolt slags mennesker, som så med mye hån og forakt over de stakkars hedningene, som ikke er verdig til å bli satt med hundene i flokken sin; mens i mellomtiden var de selv som dårlig og umoralsk-men ikke avgudsdyrkere, som hedningene, men helligbrøde, v. 22. Derfor er du uten unnskyldning. Hvis hedningene, som hadde men lyset i naturen, var utilgivelig (kap. 1:20), mye mer jødene, som hadde lys av loven, åpenbarte Guds vilje, og så hadde større hjelper enn hedningene.
II. Han hevder ufravikelig rettferdighet av den guddommelige regjeringen, v. 2,3. Å kjøre hjem den overbevisning, her viser han hva en rettferdig Gud som er med hvem vi har å gjøre, og hvordan nettopp i hans rettergang. Det er vanlig med apostelen Paulus i sine skrifter, etter omtale av noen vesentlig punkt, for å gjøre store digresjoner ved det; så her om Guds rettferdighet (v. 2), at Guds dom, som sannhet, -I henhold til de evige reglene for rettferdighet og likhet, -I henhold til hjertet, og ikke i henhold til det ytre (1 Sam 16: 7), - i henhold til verkene, og ikke i forhold til personer, er en lære som vi alle er sikker på, for han ville ikke være Gud hvis han ikke var bare; men det sømmer seg de spesielt å vurdere det som fordømmer andre for det som de selv er skyldig i, og så, mens de praktiserer synd og vedvare i at praksis, mener å bestikke den guddommelige rettferdighet ved å protestere mot synd og utbrøt høyt over andre som er skyldig, som om forkynnelse mot synden ville sone for skyld det. Men observere hvordan han sier det til synderens samvittighet (v. 3): Tror du det, du menneske? O mann, en rasjonell skapning, en avhengig skapning, skapt av Gud, emne under ham, og ansvarlig for ham. Saken er så vanlig at vi kan våge å appellere til synderens egne tanker: "Kan du tenke at du skal slippe unna Guds dom Kan hjerte søker Gud bli påtvunget av formelle forutsetninger, den rettferdige dommer av alt så bestukket og sette av? " De mest plausible politic syndere, som frikjenne seg selv for menneskene som har størst tillit, ikke kan unnslippe Guds dom, kan ikke unngå å bli dømt og fordømt.
III. Han trekker opp en anklage mot dem (v 4,5.) Som består av to avdelinger: -
1. slighting Guds godhet (v. 4), hans rikdom på godhet. Dette gjelder spesielt for jødene, som hadde entall tokens i guddommelig nåde. Midler er barmhjertighet, og jo mer lys vi synder mot mer kjærlighet vi synder mot. Lave og midlere tanker i guddommelig godhet er på bunnen av en stor synd. Det er i hvert forsettlig synd en fortolkende forakt for Guds godhet; det avviste at hans innvoller, spesielt godhet hans tålmodighet, hans overbærenhet og langmodighet tok anledning derfra til å være så mye mer dristig i synd, Pred 8:11. Ikke vite, det vil si, ikke vurderer, ikke vite praktisk og med søknaden, at Guds godhet fører dig, utformingen av det er å føre dig til omvendelse. Det er ikke nok for oss å vite at Guds godhet fører til omvendelse men vi må vite at det fører oss-dig spesielt. Se her hvilken metode Gud tar å bringe syndere til omvendelse. Han leder dem, ikke driver dem som dyr, men fører dem som rasjonelle vesener, lokker dem (Hos 2:14); og det er godhet som fører, band av kjærlighet, Hos 11: 4. Sammenligne Jer 31: 3. Hensynet til Guds godhet, hans felles lov for alle (godhet hans forsyn, for hans tålmodighet og hans tilbud), bør være effektive for å bringe oss alle til omvendelse; og grunnen til at så mange fortsetter i impenitency er fordi de ikke vet, og vurdere dette.
. 2. Provoking Guds vrede, v 5. Fremveksten av denne provokasjon er en hard og ditt ubotferdige hjerte; og ruin av syndere er deres vandre etter et slikt hjerte, blir ledet av den. Å synde er å gå i veien for hjertet; og når det er en hard og ditt ubotferdige hjerte (kontrahert hardhet etter lang skikk, foruten det som er naturlig), hvor desperat må kurset må være! Provokasjon uttrykkes ved treasuring opp vrede. De som går på i et kurs av synd er treasuring opp til seg selv vrede. En skatt betegner overflod. Det er en skatt som skal tilbringe evigheten, og likevel aldri oppbrukt; og ennå var syndere er fortsatt å legge til det som til en skatt. Hver forsettlig synd legger til stillingen, og vil inflame oppgjørets; det bringer en gren til sin vrede, som noen lese at (Esek 08:17), satte de den grenen til nesen. En skatt betegner hemmelighold. Skattkammer eller et blad vredens er hjertet av Gud selv, der ligger det skjult, som skatter i noen hemmelig sted forseglet; se Mos 32:34; Job 14:17. Men withal det betegner reservasjonen til noen ytterligere anledning; som skatter av hagl er reservert mot stridens dag og krig, Job 38: 22,23. Disse skattene vil bli brutt åpen som kilder i det store dyp, Gen 07:11. De er gjemt mot vredens dag, når de vil bli utlevert av engros, strømmet ut av fulle ampuller. Selv i dag være en dag med tålmodighet og overbærenhet mot syndere, men det er en vredens dag kommer-vrede, og ingenting annet enn vrede. Faktisk er hver dag for å syndere en vredens dag, for Gud er sint på den onde hver dag (Ps 07:11), men det er den store vredens dag kommer, Rev 06:17. Og at vredens dag vil være dagen for åpenbaringen av Guds rettferdige dom. Guds vrede er ikke som vår vrede, en varme og lidenskap; nei, er raseriet ikke i ham (Jes 27: 4): men det er en rettferdig dom, sin vilje straffe synd, fordi han hater det som strider mot hans natur. Denne Guds dom er nå mange ganger skjult i velstand og suksess for syndere, men om kort tid vil det bli åpenbart for hele verden, disse tilsynelatende lidelser satt til rettigheter, og himmelen kunngjør hans rettferdighet, Sal 50: 6. Døm derfor ikke noe før tiden.
IV. Han beskriver de tiltak der Gud fortsetter i sin dom. Etter å ha nevnt det Guds rettferdige dom i v. 5, her viser han at dommen, og rettferdigheten av det, og viser hva vi kan forvente fra Gud, og på hvilken regel han skal dømme verden. Egenkapital om rettferdig fordeling er utleveringen av frowns og favoriserer med hensyn til ørkener og uten hensyn til personer: slik er Guds rettferdige dom.
1. Han vil gjengjelde enhver etter hans gjerninger (v. 6), til en sannhet ofte nevnt i skriften, bevise at dømmer hele jorden gjør rett.
(1.) I utlevering hans favoriserer; og dette er nevnt to ganger her, både i v. 7 og v. 10. For han har lyst til å vise nåde. Observere,
[1.] Objektene i hans favør: De som med utholdenhet, og amp; c. Av dette kan vi prøve vår interesse i det guddommelige gunst, og kan dermed rettes hva selvfølgelig å ta, så vi kan få tak i den. De som den rettferdige Gud vil belønne er, først, som fix til seg selv i høyre ende, som søker herlighet og ære og uforgjengelighet; det vil si den heder og ære som er udødelig-aksept hos Gud her og til evig tid. Det er en hellig ambisjon som er på bunnen av all praktisk religion. Dette søker Guds rike, ser i våre ønsker og tar sikte så høyt som himmelen, og vedtok å ta opp med intet mindre enn det. Dette søkende innebærer et tap, følelse av at tap, ønsker å hente den, og sysler og bestrebelser konsonant til disse ønskene. For det andre, slik som, etter å ha festet høyre side, holder seg til den rette veien: En utholdenhet i god gjerning. . 1. Det må være å gjøre godt, fungerer bra, v 10. Det er ikke nok å vite godt, og snakker godt, og bekjenner godt, og lover godt, men vi må gjøre det bra: gjør det som er godt, ikke bare for spørsmål om det, men for den måten av det. Vi må gjøre det godt. 2. En videreføring av å gjøre godt. Ikke for en passform og en start, som morgenskyen og tidlig dugg; men vi må holde ut til slutt: det er utholdenhet som vinner kronen. 3. En utholdenhet. Dette tålmodighet respekterer ikke bare lengden på arbeidet, men vanskelighetene med det, og motsetningene og vanskeligheter vi kan møtes med i den. De som vil gjøre det bra, fortsett med det må sette på en god del tålmodighet.
[2.] Produktet av hans favør. Han vil gjengjelde slik evig liv. Himmelen er liv, evig liv, og det er belønningen for dem som tålmodig fortsette å gjøre godt; og det kalles (v. 10) herlighet, ære og fred. De som søker herlighet og ære (v. 7) skal ha dem. De som søker for den forfengelige og ære av denne verden ofte glipp av dem, og er skuffet; men de som søker for udødelig herlighet og ære skal ha dem, og ikke bare heder og ære, men fred. Verdslig heder og ære blir ofte deltok med problemer; men himmelske herlighet og ære ha fred med dem, uforstyrret evig fred.
(2.) I utleverings sin frowns (v. 8,9). Observere, [1.] Objektene av hans frowns. Generelt de som gjør ondt, nærmere beskrevet å være slik som er gjenstridige og ulydige mot sannheten. Omstridte mot Gud. Hver forsettlig synd er en krangel med Gud, det er å streve med vår Maker (Jes 45: 9), den mest desperate påstand. Guds Ånd tilstreber med syndere (Gen 6: 3), og ubotferdige syndere streber mot Ånden, opprør mot lyset (Job 24:13), holder fast ved sin svik, strever for å beholde den synden som Ånden arbeider for å skille dem fra . Stridige og ulydige mot sannheten. Sannheter religion er ikke bare for å bli kjent, men må følges; de styrer, kjennelse, kommanderende; sannheter knyttet til praksis. Ulydighet mot sannheten er tolket jag mot det. Men lydige mot urettferdig-gjøre hva urettferdighet bud dem gjør. De som nekter å være tjenere sannheten vil snart være slaver av urettferdighet. [2.] Produktene eller forekomster av disse frowns: indignasjon og vrede, trengsel og angst. Dette er syndens lønn. Indignasjon og vrede årsaker-trengsel og angst nødvendige og uunngåelige effektene. Og dette på sjelen; sjeler er karene som vrede, fagene som trengsel og angst. Sin kvalifiserer sjelen for dette vrede. Sjelen er at i eller av mennesket som er alene umiddelbart i stand til dette forbitrelse og inntrykkene eller effekter av angst derfra. Helvete er evig trengsel og angst, er produktet av vrede og harme. Dette kommer av motstridende med Gud, med å sette torner og tistler før en fortærende ild, Isa 27: 4. De som ikke vil bøye seg for sin gullstav vil sikkert bli brutt av sin jernstang. Dermed vil Gud gi enhver igjen etter hans gjerninger.
2. Det er ingen forskjell på Gud, v 11. Når det gjelder det åndelige tilstand, det er en forskjell på folk.; men ikke med hensyn til ytre forhold eller tilstand. Jøder og hedninger stå på samme nivå for Gud. Dette var Peter bemerkning på det første tar ned av skilleveggen (Apg 10:34), at Gud ikke gjør forskjell på folk; og det er forklart i de neste ord, at i hvert folk tar han som frykter Gud, og øver rettferdighet, er akseptert av ham. Gud gjør ikke spare menn med hensyn til sine eksterne privilegier eller deres golde kunnskaper og yrke av sannheten, men, som deres tilstand og gemytt egentlig er. I utlevering både hans frowns og favoriserer er det både jøder og hedninger. Hvis til jødene først, som hadde større privilegier, og laget en større yrke, men også til hedningene, som mangel av slike privilegier vil verken unnskylde dem fra straff av deres dårlig gjør heller ikke bar dem ut fra lønnen for sin godt -doing (se Col 3:11); for, skal ikke den som dømmer hele jorden gjøre rett?
V. Han beviser egenkapitalen i hans saksbehandling med alt, når han faktisk skal komme for å dømme dem (v. 12-16), etter dette prinsippet, at det som er regelen av menneskets lydighet er regelen om Guds dom. Tre grader av lys er åpenbart for menneskenes barn: -
1. lys av naturen. Dette hedningene har, og etter dette skal de dømmes Så mange som syndet uten loven, skal gå fortapt uten lov; det vil si, de vantro hedningene, som ikke hadde noen andre guide, men naturlig samvittighet, ingen andre motiv, men vanlige barmhjertighet, og ikke hadde Mose lov eller noen overnaturlige åpenbaring, skal ikke regne med for overtredelse av loven de aldri hatt, og heller ikke kommer under forverring av jødenes synder mot og dømmekraft ved skriftlig lov; men de skal dømmes etter, som de synder mot, naturens lov, ikke bare som det er i deres hjerter, korrupte, defaced, og fengslet i urettferdighet, men som i den ukorrupte opprinnelige dommeren holder med ham. Videre å fjerne dette (v. 14,15), i en parentes, evinces han at lyset i naturen var for hedningene i stedet for en skriftlig lov. Han hadde sagt (v. 12) at de hadde syndet uten lov, som ser ut som en selvmotsigelse; for hvor det ikke er lov er det ingen overtredelse. Men, sier han, selv om de ikke hadde skrevet lov (Sal 147: 20), de hadde det som var tilsvarende, for ikke å seremoniell, men til den moralske lov. De hadde arbeidet med loven. Han betyr ikke at arbeidet som loven kommandoer, som om de kunne produsere en perfekt lydighet; men det arbeid som loven gjør. Arbeidet med loven er å lede oss hva du skal gjøre, og å undersøke oss hva vi har gjort. Nå (1.) De hadde det som ledet dem hva de skal gjøre i lyset fra naturen: av kraften og tendensen av deres naturlige begreper og dikterer de pågrepet en klar og enorme forskjellen mellom godt og ondt. De gjorde av naturen som finnes i loven. De hadde en følelse av rettferdighet og likhet, ære og renhet, kjærlighet og nestekjærlighet; lys av naturen lærte lydighet mot foreldre, synd den miserable, bevaring av offentlig ro og orden, forbød mord, tyveri, løgn, mened, & amp; c. Dermed var de en lov mot seg. (2.) De hadde det som undersøkte dem om hva de hadde gjort: Deres samvittighet vitner også. De hadde det i dem som er godkjent og roste det var godt gjort og som bebreidet dem for hva som ble gjort galt. Samvittighet er et vitne, og først eller sist vil vitne, men for en tid kan det bli bestukket eller brow-beaten. Det er i stedet for tusen vitner, vitnet om det som er mest hemmelige; og deres tanker anklager eller forsvarer, passerer en dom over vitnesbyrd samvittighet ved å bruke loven til det faktum. Samvittighet er at lyset fra Herren som ikke ble helt satt ut, nei, ikke i det hedenske verden. Hedningene har vært vitne til komforten av en god samvittighet.
---- Denne veggen Ahonc være noe mot seg selv ----
Være denne din frekke bolverk for forsvar, fortsatt å bevare din bevisste innocence.-Hor.
og til terror av en dårlig en:
---- Han blusset consein factiMens har lammet døve lash caedit-
Ingen lash er hørt, og likevel skyldig heartIs tortur'd med en selvforskyldt smart-Juv. Sat. 1. 3.
Deres tanker mellomtiden
metaxy allelon
-blant seg selv, eller med hverandre. Det samme lys og loven om natur som vitner mot synd i dem, og vitne mot den i andre, anklaget eller unnskyldt hverandre. Vicissim, så noen leser det, etter tur; etter hvert som de observerte eller brøt disse naturlovene og dikterer, fant sin samvittighet enten frikjenne eller fordømme dem. Alt dette gjorde evince at de hadde det som var til dem i stedet for en lov, som de kan ha blitt styrt av, og som vil fordømme dem, fordi de ikke var så styrt og styrt av det. Slik at de skyldige hedningene blir stående uten unnskyldning. Gud er begrunnet i å fordømme dem. De kan ikke påberope seg uvitenhet, og derfor er sannsynlig å omkomme hvis de ikke har noe annet å erkjenne.
2. lys av loven. Dette jødene hadde, og etter dette skal de bli dømt (v. 12): Så mange som har syndet under loven, skal dømmes ved loven. De syndet, ikke bare har loven, men
på vegne
-I loven, midt i så mye lov, i ansiktet og lys så ren og fjerne en lov, retningene som var så veldig full og bestemt, og de sanksjoner av det så veldig overbevisende og håndheving. Disse skal dømmes ved loven; sin straff skal være, som deres synd er, så mye større for at de har loven. De jøde først v. 9. Det skal bli mer utholdelig for Tyrus og Sidon. Dermed Moses gjorde beskylde dem (Joh 5:45), og de falt under de mange striper av ham som kjente sin herres vilje, og gjorde det ikke, Lukas 12:47. Jødene var stolte veldig mye i lov; men, for å bekrefte det han hadde sagt, apostelen viser (v. 13) at deres har, og hørsel, og kjenne loven, ville ikke rettferdiggjøre dem, men deres gjør det. De jødiske leger styrket opp sine tilhengere med en oppfatning at alle som var jøder, hvor ille bønnene de levde, bør ha en plass i verden som kommer. Denne apostelen her motsetter: det var et stort privilegium at de hadde loven, men ikke en besparelse privilegium, med mindre de levde opp til loven de hadde, som det er sikkert jødene gjorde det ikke, og derfor hadde de trenger av rettferdighet hvor skal vises før Gud. Vi kan bruke den til evangeliet: det er ikke å høre, men å gjøre som vil redde oss, John 13:17; James 01:22.
3. evangeliets lys, og i henhold til dette de som likte evangeliet skal være dommer (v. 16): Ifølge mitt evangelium; ikke ment for enhver femte evangelium skrevet av Paul, som noen innbilskhet; eller av evangeliet er skrevet av Lukas, som Paulus amanuensis (Euseb. Hist. lib 3, cap. 8), men evangeliet generelt, heter Paul fordi han var en forkynner av det. Så mange som er under at dispensasjon skal bli dømt etter at dispensasjon, Mark 16:16. Noen kaller disse ordene, etter mitt evangelium, til hva han sier på dommens dag: "Det vil komme en dommens dag, således som jeg har i min forkynnelse ofte fortalt dere, og det vil være dagen for den endelige dommen både av jøder og hedninger. " Det er bra for oss å bli kjent med det som er avslørt om den dagen. (1.) Det er en dag satt for en generell vurdering. Den dagen, den store dagen, dagen hans som kommer, Ps 37:13. (2.) Dommen fra den dagen vil bli satt i hendene på Jesus Kristus. Gud skal dømme etter Jesus Kristus, Apg 17:31. Det vil være en del av belønningen sin ydmykelse. Ingenting taler mer terror til syndere, eller mer komfort for helgener, enn dette, at Kristus skal være dommer. (3.) De skjulte hos menneskene skal da bli dømt. Hemmelige tjenestene skal deretter belønnet, hemmelige synder skal da straffes, skal skjulte ting bli brakt til lys. Det vil være stor oppdage dagen, når det som nå gjøres i hjørnene skal bli forkynt for hele verden.

Rom 2:17-29
Fordringene av jødene; Fordervelse av jødene. (AD 58.)
17 Men om du kalles jøde og setter din lit til loven og roser dig av Gud 18 og kjenner hans vilje og dømmer om de ting som er mer, idet du lærer av loven; 19 og trøster dig til en veiviser for blinde, et lys for dem som er i mørke, 20 en oppdrager for uforstandige, en lærer for umyndige, da du har den rette form for kunnskap og sannhet i loven. 21 du som altså lærer en annen, lærer du deg selv? du som preker at en ikke skal stjele, du skal stjele? 22 Du som taler en mann skal ikke bryte ekteskapet, du skal drive hor? du som har motbydelighet for avgudene, raner du avgudenes templer? 23 Du som roser dig av loven, ved å bryte loven vanærer Gud? 24 For Guds navn blir spottet blant hedningene, slik det står skrevet. 25 For omskjærelsen har vel sin nytte om du holder loven; men er du en lov-bryter, din omskjærelse er blitt til forhud. 26 Derfor, hvis den uomskårne holder av loven, ikke skal hans forhud bli regnet som omskjærelse? 27 Og uomskårne som av natur, hvis det oppfyller loven, skal dømme dig, du som med bokstav og omskjærelse trer loven? 28 For han er ikke jøde som er det åpenbare; heller ikke er det omskjærelse som skjer i det kjøttet: 29 Men han er en jøde, som er en innvendig; og omskjæring er at av hjertet, i ånden, og ikke i bokstaven; sådan har sin ros, ikke av mennesker, men av Gud.
I siste del av kapittelet apostelen dirigerer sin tale tettere til jødene, og viser hvilke synder de var skyldig i, til tross for sitt yrke og forfengelige pretensjoner. Han hadde sagt at ikke de som hører, men de som gjør efter loven er berettiget (v. 13); og han her gjelder det store sannheten til jødene. Observere,
I. Han gjør sitt yrke (v 17-20.) Og angir deres spesielle pretensjoner og privilegier som prided de selv, slik at de kunne se at han ikke fordømme dem ut av uvitenhet om hva de hadde å si for seg selv; nei, visste han det beste av deres sak.
1. De var et eiendomsfolk, atskilt og skilles fra alle andre ved at de har den skrevne loven og den spesielle Guds nærvær blant dem. (1.) du kalles jøde; ikke så mye i foreldre som profesjon. Det var en veldig ærefulle tittelen. Frelsen var for jødene; og dette var de veldig stolte av, for å være et folk av seg selv; og likevel mange som var såkalte var sletteste av menn. Det er ingen ny ting for de verste praksis for å bli innviklet i de beste navnene, for mange av Satans synagoge å si at de er jøder (Rev 2: 9), for en generasjon av ormeyngel å skryte de har Abraham til sin far, Matt 3: 7-9. (2.) Og setter din lit til loven; det vil si, de tok en stolthet i dette, at de hadde loven blant dem, hadde det i sine bøker, lese den i sine synagoger. De ble mektig oppblåst av dette privilegiet, og tenkte at dette nok til å bringe dem til himmelen, selv om de ikke lever opp til loven. Å hvile i loven, med resten av selvtilfredshet og aksept, er bra; men å hvile i det med en resten av stolthet, og slothfulness, og verdslig trygghet, er det ruin av sjeler. Den Herrens tempel, Jer 7: 4. Bethel deres tillit, Jer 48:13. Hovmodig på grunn av det hellige fjellet, Sef 3:11. Det er en farlig ting å hvile i eksterne privilegier, og ikke for å forbedre dem. (3.) Og roser dig av Gud. Se hvordan de beste tingene kan bli forvrengt og misbrukt. En troende, ydmyke, takknemlige ros på Gud, er roten og oppsummering av all religion, Ps 34: 2; Isa 45:15; 1 Kor 01:31. Men en stolt vainglorious skryt på Gud, og i det ytre yrket hans navn, er roten og oppsummering av alle hykleri. Åndelig stolthet er av alle typer stolthet de farligste.
2. De var en kjenne folk (v. 18), og kjenner hans vilje
til Thelema
-viljen. Guds vilje er viljen, den suverene, absolutt, uimotståelig vilje. Verden vil da, og ikke før da, settes til rettigheter, når Guds vilje er den eneste vilje, og alle andre testamenter er smeltet inn i den. De ikke bare vite sannheten om Gud, men Guds vilje, det som han ville ha dem til å gjøre. Det er mulig for en hykler å ha en god del kunnskap i viljen God.-og dømmer de tingene som er mer utmerket
dokimazeis av diapheronta.
 Paul ber for det for sine venner som en svært store seier, Phil 01:10.
Eis å dokimazein hymas ta diapheronta.
 Forstår det, (1.) Et godt pågripelse i det som er av Gud, leser det slik: Du discernest ting som skiller Vet hvordan å skille mellom godt og ondt, for å skille mellom den dyrebare og sjofel (Jer 15:19) , for å gjøre en forskjell mellom urent og rent, Lev 11:47. God og dårlig løgn noen ganger så nær hverandre at det ikke er lett å skille dem; Men jødene, som har prøvestein på loven klar for hånden, var, eller i det minste trodde de var i stand til å skille, for å kløyve håret i tvilstilfeller. En mann kan være en god casuist og likevel en dårlig kristen-nøyaktig i den oppfatningen, men løs og uforsiktig i søknaden. Eller, vi kan, med De Dieu, forstår kontroverser ved
av diapheronta.
 En mann kan være godt dyktig i kontroversene av religion, og ennå en fremmed for guddommelighetens kraft. (2.) Av en varm hengivenhet til det som er av Gud, slik vi leser det, dømmer om de forskjellige ting som er utmerket. Det er excellences i religion som en hykler kan godkjenne: det kan være et samtykke fra den praktiske dommen til loven, at det er bra, og likevel at samtykke overpowerd av kjødets lyster, og av sinnet: -



(Fra Matthew Henrys Commentary på hele Bibelen, PC Study Bible formatert elektronisk database Copyright © 2006 av Biblesoft, Inc. Alle rettigheter reservert.)

mandag 3. august 2015

Schlatter 1 Peter 1

Første brev Peters - kap.1
(Maskinoversatt av Google.)

I Jerusalem og Palestina, et verk av Peter og de ​​andre disiplene til Jesus fant sted kommer gradvis til en slutt, fordi det tydelig viste seg at det jødiske samfunnet Jesu ord trosset sin kirke og lansert. I motsetning i de hedenske land, i Syria, Lilleasia, Hellas og Italia hadde skjedd appell til mange nasjoner for Kristus og hans menighet godt etablert. kan du nå også slått arbeidet med Peter til. Men vi er ikke klar over disse hendelsene, som Lukas i Apostlenes gjerninger arbeidet med Peter beskrev bare så vidt hun kom for Jerusalem, og andre minner ble ikke hindret ham i kristenheten. Fra vårt brev, vi vet bare at Peter ble stående med kirken Lilleasia i sammenheng, og det samarbeidet, at forkynnelsen av Jesus skaper sin rene og hele frukter i henne. Foranledningen til dette brevet ga ham en ny reise for Silvanus til spredt gjennom Lilleasia mot kristendommen. {# 1Pe 5:12} The fellesskap mellom Silvanus og Peter gikk inn i begynnelsen av den kristne misjonsarbeidet tilbake, {15:22} #Apg og tilkobling av Silvanus med de kristne i Lilleasia og dermed oppsto at han som hans assistent på Paul hadde fulgt den andre misjonsreise. På den tiden hadde Silvanus bli kjent med lokalsamfunnene i Lykaonia og han hadde arbeidet som førte til opprettelsen av lokalsamfunnene, gjort i Galatia sammen med Paul. Etter å ha fullført denne reisen Silvanus gikk ut av joint venture med Paul fra; Vi lærer gjennom vårt brev, {# 1Pe 5:13} at han senere støttet Peter da han bodde med mange og kraftige del av det jødiske samfunnet som bodde øst for Eufrat i Babylonia. Derfor tok Silvanus da han ønsket å se for de kristne i Lilleasia, et Letter of Peter til dem som et tegn på at alle de vidt spredte lokalsamfunn var koblet til en enkelt menighet; fordi de var i samme tro og i tjeneste for Herren er den samme og måtte utføre en felles oppgave og et felles kamp under ledelse av apostelen. Dette gjør oss til brevet sett hvordan Gud ga suksess for det store arbeidet med apostlene og etablerte en kristen gjennom sitt arbeid, i den tilknyttede ovenfor alle mennesker til et fellesskap tatt fordi alle fikk Guds nåde.

1,1 til 2: Petrus, budbringer av Jesus, Kristus, til de utvalgte utlendinger som er spredt omkring i Pontus, Galatia, Kappadokia, provinsen Asia og Bitynia, ifølge Guds forutkunnskap {# Ro 08:29 Ef 1: 4 Acts 13:48} av Faderen, gjennom Åndens helliggjørelse, til lydighet {# Ro 05:19 Php 2: 8 Heb 5: 8} og sprenge blodet {12:24} #Heb Jesus Kristus. Nåde og fred vil du rikelig skjenket. I navnet at Peter er kirken er synlig, hva som beveger ham skriftlig; Han tenker på Guds strålende gave som har kommet med Jesu ord til kristendommen, og på samme tid til den vanskelige situasjonen, som er utarbeidet av hennes skilsmisse fra verden. Dette ser ut som en hard, skarp motsetning. Guds frelse og nød, og smerte takk for arbeidet sammen? Må ikke vite hvor man er, den andre mangler? Begge er imidlertid faktisk sammen, ikke ved et uhell, men fordi Gud ønsker det på denne måten, for å trekke oss gjennom Kristus være. Gud har utvalgt, til hvem han gir sitt ord; slik at den ære av den guddommelige gaven, viste vi som er gitt oss gjennom kunnskap om Jesus. Guds valg gir oss sin kjærlighet og trekker oss til ham. Akkurat som vår samhørighet oppstår med ham at han valgte oss, ikke at vi velger ham. Men nettopp fordi Gud har utvalgt dem, den utvalgte er nå fremmede, og dermed blir henrettet peker på behovet som legger seg ned på det med de kristne stå. Men det kan ikke skilles fra hverandre; fordi det faktum at Gud har trukket gjennom hans valg å bli med oss, vi er atskilt fra verden og dens rart. For resultatet, at vi ikke lenger tenker som de andre og snakke, og bringer om en dypt skille mellom oss ut, som er i stand til å gjøre selv de naturlige foreninger hvor vi er mennesker, maktesløse. {#Mt 16: 24-28 10: 34-39} Derfor opplever kristendommen fra verden og den beste motstanden Lall bare toleranse. Du kan ikke forvente mer for seg selv; fordi fordi deres Herre Gud er, så også markere sin kjærlighet, håp og arbeid av denne verden opp til. Derfor Kirken også ikke oppstår slik at folk i sin helhet Jesu ord innlevert, men slik at de sammen var et publikum der og en gruppe i troen på Kristus her. Så de var fortsatt spredt, men likevel ikke ført til et synlig Guds by, men likevel ikke forent i et perfekt samfunn der avviste alle hemninger og samfunnet, vil være de som var Guds eiendom tilkoblet uten separasjoner. Peter tenker i denne identifikasjonen av kristendommen klart det endelige målet for samfunnet, til figuren som vil gi deg ny åpenbaring av Jesus. Da de utvalgte ikke blir oppfattet lenger fremmede og som et fremmedlegeme og ikke lenger spredt.

Alle samfunn som hadde oppstått i mange land i Asia Minor, er Peter snakker med. Pontus er navnet på området på sørkysten av Svartehavet; sør for det i høylandet, som danner sentrum av Lilleasia, er Galatia, øst for det å se mot Armenia mot Cappadocia. Området til vestkysten tilbake da kalt provinsen Asia og området til nordkysten til Bosporos og mot Bitynia. Bare de områder på sørkysten er ikke nevnt her; det virker som det kristne budskapet er det siste penetrert. Gjennom denne overskriften i brevet får vi vite at kristendommen mye ivrig jobbet med å spre ordet om Jesus, slik vi kjenner det fra nyhetene vi vet. Etter Galatia og i provinsen Asia Paul hadde brakt Evangeliet; Hvem er mot det i Pontus og Kappadokia proklamerte først, er ukjent for oss. bidro til Kirkens vekst i disse regionene har sikkert også denne at sterke jødiske samfunnet var til stede i dem. Alle kommuner, men selv deres boliger er langt fra hverandre, koblet til en kirke og lytte til apostelen som bringer dem budskapet om Jesus, som de kombinert for en menighet.


Kristendommen blir hennes praktfull eiendom, som det fremmed for verden, men gjør det guddommelige valget delvis, av Gud selv; i hans råd, og han vil fikk sin start. Guds vilje som bestemmer alt, i løpet av historien så organisert, at nå er det de i hvert land og tilbake som kjenner ham. Hva skjer således i tid, har en evig grunnvoll. For å utføre den guddommelige rådet kom gjennom oppdraget av Ånden; fordi Gud gjør kirken Jesus hellig fordi han gir henne sin ånd. Gjennom ham Guds menighet er eiendommen, og gjennom ham at hun er ført til Jesus og fikk sin gave. Nå hørte hva Jesus gjorde. Det han eier det? Lydighet. Det er Jesu verdighet, og det er basert hans makt og hans kongelige rettigheter: Han adlød Gud og Gud ga sitt liv, og hans lydighet som roste han Gud, har han dermed fullført, at han har gitt ham hans blod , Peter tar uttrykket fra offer kulten i tempelet her; det blodet av offeret ble sprengt ved alteret, eller soningsdagen i det aller helligste, slik at gjeldstyngede kommunen ble tildelt tilgivelse av Gud. Så Jesus har gjort fra hans blod hellig gave fra Gud, gjennom sitt fellesskap forsoning er utarbeidet av Gud. At Gud har gjort Jesus frelseren for oss gjennom sin lydighet og sitt kors, og det faktum at han helliger oss ved sin Ånd til sin eiendom, innser vi at Guds hensikt skjer med oss, og vi er hans utvalgte.

1,3 til 12 herlighet kristne Stands

1,3.4: Lovet være Gud og vår Herre Jesus Kristus, som i oss i sin store nåde gjennom Jesu oppstandelse, Kristus, har gjenfødt fra de døde til et levende håp for en uforgjengelig og ubesmittet og ikke rålekkert arven forbereder himmelen for deg. {#Kol 1: 5}

Peter følger også gyldig i kristen skikk som hun hadde tatt fra den religiøse tradisjonen med Israel, at enhver handling er påbegynt med en bønn som lovpriser Guds herlighet. Men det er ikke bare av gammel vane på denne skikken, men ser det som et viktig mål for sitt ord, at det gjør kristendommen takknemlig. Kommunen som samlet Jesu disipler, var i stand til og villig til å prise Gud, og så det som sin første plikt og deres særtrekk. Peter hjalp henne til henne ved å beskrive den ære av guddommelig gave som hun har fått. Det er brakt henne en ny start på livet; Dette betyr at samfunnet får ikke bare en delvis endring og forbedring av den gamle staten, men først nå er det selve livet formidles, som hun ikke hadde vært, det livet som Gud skaper; disse Gud vet Jeta på en ny måte, ikke bare gjennom sitt skapende arbeid i naturen, men det faktum at han er Gud og alles Far Jesus. Brukte han Jesus som sin Gud som virker i ham og styrte, fordi han er hans far, som med alt han har, gir ham livet. Den guddommelige arbeid gjennom som vi mennesker vil bli avgjort livet, er Jesu oppstandelse; med begynte sin ikke bare for Jesus, den nye staten ære, men også for oss, og er den selvstendighet fra Gud ved synd og død avvist. Det er derfor livet er gitt til oss fordi Jesus lever i glansen av oppstandelsen.

Funksjonen av vårt nye liv, der det kan sees, er det håp. Med livet som er naturlig egenskap av folket, har vi vist noen evige mål, døden ville bli overvunnet, og de ​​menneskelige tanker som kanskje strekker seg ut etter et slikt mål, er fortsatt varierende ønsker og mørke anelser. Men det faktum at Gud har gitt oss Kristus og ledet ham gjennom korset gjennom herlighet, der han bor og regjerer med Faderen med ham er oss som mål gjorde gjenkjennelig som Gud leder oss, og den tunge byrden, lå livet uten mål og uten håp så langt for oss, er kirken Jesus tatt. Dette er for dem en ny begynnelse på livet, en gjenfødelse. Vår tidligere stats vi kalles nå ikke lenger et liv, men en død eksistens. en endring i mørket. For å være sikker, er det gitt oss av Jesu oppstandelse, ikke staten av livet, som vi allerede har, og vil oppfatte i oss selv; fordi målet at Jesus viser oss, er høyt over vår jordiske og nåværende tilstand. Men fordi vårt håp er på jobb ser Gud, hun er i live. Den har visshet og ikke forblir resultatløst og ineffektive i oss, men viser vår anmodning til Gud og bestemmer våre liv. Vi nå fortsette resolutt mot vårt mål, og det er derfor er datoen da dette håpet ble gitt til oss, fødselen av vårt nye liv.

Den tilhører oss en arv, en eiendom som vi ikke klarer seg selv, som ennå tildeles til oss, fordi Guds nåde gjør det vår fremtid eierskap. Denne arven er ganske annerledes i naturen enn noen av de aktuelle Good. Peter har lært av Jesus, håpet er ikke å klamre seg til det som allerede er gitt til oss, som om vi ikke var mer enn bare bevaring av våre nåværende liv og økningen av vår jordiske lykke kan begjære. Tross alt, har vårt håp sin grunn som oppnår de Guds vilje, kommer gjennom hvem alle ting for ferdigstillelse i Jesus. Derfor stiger gjennom ham våre håp om alt, hva gjør nå vår besittelse. All eiendom vi skaffe nå er forbigående, og det kan avhenge en urenhet som gjør en trussel fra vår eiendom for oss, fordi det frister oss til det onde. Selv om han ikke er tapt for oss, men det kan være tynn og verdiløs for oss, et drivhus like, den visnet, fordi vi er lei av hans og har ikke grunn til å stadig frisk glede av den. Men det som Kristus har forberedt for oss, ikke oppstår under dødens makt og er ikke koblet til urenhet og synd og har evig uuttømmelig. Vi trenger heller ikke redd for at det kunne bli ranet oss; fordi det vil holde på i himmelen for oss: Den regjerende i himmelen og Gud herliggjort i himmelen Herren holder oss. Dermed budskapet om Jesus, kirken, selv om det er i kamp og må kanskje klare seg uten lykke og liv, men gjort dem rike, og løftet om Jesus ble oppfylt i henne, en skatt i himmelen lovet til disiplene, for å finne hva det er når de ikke lenger er i fellesskap med ham på hva personen liker å kalle sin kjæreste. {#Mt 6: 19-24 16:26}

Hva har, men vi gjør slik at vi når dette målet? Ville veien dit og utrygt å møte en tung, hard tilstand av oss, ville oppstå nettopp fra herlighet arven en pinlig frykt og anstrengelse.

1.5. Den dere bevoktet i Guds kraft ved tro til frelse som er ferdig til å bli åpenbaret i den siste tid som vår arv, så er vi som er kalt til det, i Guds hat. Det er ikke avhengig av vår innsats og ytelse; det er en gave gitt til oss, og at vi får dem, det er Guds verk. Hans makt omgir holder, og bærer oss til mål. Under Guds vakthold og beskyttelse, er vi fortsatt i det vi tror. Derfor tro er de midler som Gud fører oss til å arve. Vi er opptatt av kun tapt når vi gir opp troen. Hvis vi tror, ​​og så lenge vi tror vi har seieren over hvert angrep og bevare fra noen fare. For tro og frelse er sammen. På de som tror på ham, viste Gud til frelse for all risiko og ansvar. Vi venter fortsatt på hans hjelp, men dette er oss sikkert; Håpet er ikke beheftet med usikkerhet, fordi hjelpemiddel for oss er klar.

1,6.7: I dette du juble, etter at dere har vært nå, sørget for en kort tid, om nødvendig ved forskjellige prøvelser, slik at det som viste seg å være din tro, {#Jak 1: 3} kan finnes som mer verdifullt enn gull, at selv om det er påvist i ilden, men går - for å prise og pris og ære i åpenbaringen av Jesus Kristus. På den perfekte gave fra Gud perfekte Takk, der blander ingen handling oppstår. Den ytterste glede er gitt oss, og stråler fra målmaskinen allerede i dag og gir oss styrke til å lide. For nå er det absolutt mulig at ting skjedde som såret oss dypt, og vi forbereder varm smerte. Siden disposisjon er ikke over på mannen, men av Gud, kan det ikke være nødvendig så. Det styrer ikke en skummel skjebne over oss, gjennom hvilket Jammer som møter oss, venter pålagt med mørkere nødvendig kile oss ", men den guddommelige vilje. Men det er mulig ilalJ lidelse kommer over oss, og når det kommer, så det må være; da Gud har sendt oss. Men det er først nå; når den forsvinner, og den tilordnes oss bare i liten grad. Som stort det synes for oss når vi ikke lenger se på arv og sikte og kaste bort den levende håp. Det faktum at gleden er i oss som kommer fra Guds verk, utfordringen som vi må tåle nå er , lys. {# 2 Kor 4: 17-18} Denne tilstanden er heller ikke forgjeves; det har, fordi det er gitt oss av Gud, en helsebringende formål: Gud gir oss gjennom lidelse av muligheten til å vise hva vi føler om vi i god tro og adlyde med total hengivenhet, hvor vi slår vår kjærlighet om vi Du gir til Gud eller leve for oss selv. Peter gir seg selv og alle som lider i den kristne verden, har den samme trøst, begynt å James sitt brev. {#Jak 1: 2} De som har fått kallet fra Gud ved Jesus, og dermed er spesielt begavet og er derfor også testet. På sine prøvelser tjene deg lider fordi deres tro mottar dermed prøvetid. Det tvinger til en ny og sterkere utøvelse av tro, og dermed bringe frem i lyset at de virkelig tror på Gud, hold Jesu ord som sannhet og setter pris på hans gave av alt. Det er derfor vi prøver lidelse er verdt mer enn noen annen fortjeneste, mer verdt enn gull. Det er så dyrebart fordi det driver oss til å tro. Den som lærer å ha tro, har vunnet alt. Ved tro har vi Gud for oss; fordi han gir sitt fellesskap alle som tror på ham.

Fordi Peter taler om lidelsen, mener han også at rent gull utvinnes av varmen fra ovnen. Derfor har vi også sette pris på gull, fordi det tåler ilden og endres av noe. Brann tilsvarer lidelse, den påviste gull av påviste tro. Men denne sammenligningen ikke tar bort at overskuddet som bringer lidelsene til kristendommen, er uforlignelig større enn hvis de erwürbe gull. Gullet må ikke lure; Kristus er ikke belønnet med gull; Det er tvert imot, fordi det blir forfulgt dårlig. Deres fattigdom er, men sannheten er deres rikdom; fordi den mangler når du mangler gullet, bare det går ned. Fordi selv om gullet er upåvirket av brannen, tilhører fortsatt den til forgjengelige ting som forsvinner når Guds herlighet skaper den nye jord med New Heaven. Det er derfor vi gir bare hva som tenner oss til Gud og forener oss med ham, den evig eiendom. Velsignelsen som bringer oss lider, så kommer til å lyse hvis Kristus for oss er avslørt og hans dom gir oss vår plass i Guds evige samfunnet. Så, ut av troen bæres av smerte for oss heder og ære. Før Gud gjør oss hva vi lider med og for Gud, flott, og vil være synlig når alle.

Jesus vil bli gjort, Jesu verk er økende og hans herlighet blir åpenbart. Han lever for Gud og hans store mål, og er en glede for nok ikke si et ord, er en glede i den lille satt i den herligheten, alle som er av Gud, har sin funksjon. Peter kaller det en stor, fantastisk ting som setter en transfiguring glans på Kristi legeme, for at de kan lide med glede, fordi det gir henne kjærlighet Jesus. I det noe av Guds herlighet blir åpenbart for henne.

Allerede som er det menneskelige øyet en fantastisk ting at Jesus virkelig kan bli gjenstand for vår kjærlighet og av den grunn av vår tro; han er usynlig. Peter tenker på forskjellen som eksisterer mellom sitt eget fellesskap med Jesus og senere kristendommen. Han selv har sett Jesus, og da han så ham, er han sin forent og sikkert av de (hetter med ham. Han så ham i hans arbeid ved ord og gjerning, så ham da han gikk til korset, og så på ham i . påsken form kristen mot mottar ingenting av Jesus som hans ord Likevel, det er vist oss, at vi gir ham vår kjærlighet og vår tro, selv om vi ikke har i synlig fellesskap med oss Den rart kommer likevel konkluderte: .. The Invisible Man er tjene oss i sin nåde og herlighet så sikkert at vi kjenner ham på oss selv og våre liv til å føye ham, at det gjøres i hans lydighet og hans vilje. Gud har gitt oss, det er også hva som mangler oss følge visse . Målet, for hvis tro er gitt oss skal oppnås en gang når vi får livet til det fulle og evig betydning. Deretter, når vår sjel, hvor vi har våre liv, reddet fra ruin alt og fra alle fare for vil være døende beskyttet, har vi fått, hva Jesus lovet oss og vi forventer i troen på ham.

1,10-12a: spurte om denne frelse, og søkte profetene som spådde om den nåde gitt til deg, og de søkte etter hvilken eller hva slags tid Kristi Ånd, som var i dem, lærte dem av Kristus tildelt lidelse og følgende på de glorifications vorausbezeugte. Du det ble avslørt at de ikke bryr seg, men du var så. Bare ordet av kristne stå har sin grunn; men det er ikke en svak base. På grunn av måten at ordet kom til kirken, vil Guds herlighet og makten over sin gave til syne. Den første, som begynte Verküntligung om Kristus, var profetene; men det er en flott ting at kristendommen har nå blitt det profetene annonsert at de derfor fått mer enn det som ble gitt til profeten selv. Både fakta, at troen fungerende ord profeten kommer og at selv ikke profetene, men bare kristendommen opplevde innholdet i det profetiske ord, for å bevise herlighet kristne stå.

Hvordan kan allerede begynne å forkynne Kristus, profetene? Hans sinn var i dem, det samme guddommelige Ånd, som Jesus ga fellesskap med Faderen og gjør ham til den eneste sønn og salvet til konge av kommunen. Det er derfor også det profetiske ordet er et vitnesbyrd, selv om det hadde lenge vært på plass før skjedd, hva det vitner. For Ånden vet hva han skaper. Derfor inneholder også det bildet som ga profetene den kommende, allerede begge: Kristi lidelser, har Israel mot ham og dør i sin synd, og hans herlighet som Gud gjennom ham skaper sin samfunnet og oppdro ham som sin Herre. Men realisering av denne guddommelige nåde snakker profeten var bestemt ikke for dem og deres tid. Fordi de visste at hun kommer, spørsmålet var våken i dem, når de kommer; fordi alt levende håp spør når de fyller opp. Profeten hørt, men av Ånden, som ga dem deres ord som Guds frelse, som hun snakket, var fortsatt i fremtiden, at de måtte vitne til det selv, og dermed forberede hans komme, men ennå ikke fått enda. Derimot, har kristendommen nå oppnådd, etter som de gamle, hellige Guds tjenere krevde i vemodige håp, uten å ha blitt allerede gitt dem. Deri ligger appell for all den glede og full ros til Gud.

1,12b: Dette ble nå forkynt for dere ved dem som du sa budskapet om frelse i den Hellige Ånd, som ble sendt fra himmelen. Englene attrår å skue inn i det. Profetien, slik det er nedfelt i Skriften, er én ting, men ikke den eneste grunnlaget for kirken; hennes kommer evangeliet, og det faktum at dette kom til de hedenske nasjoner, og ble fraktet til Lilleasia, ble det strålende arbeidet med Gud åpenbarte igjen. For å sikre at dette kunne skje, hadde først kommer pinsen, hadde den ånd som å ta med hjem, som gikk som budbringere av Jesus til nasjonene. Fordi Guds Ånd kommer fra, kommer det fra himmelen til mannen, og han kommer til det Han rettet det guddommelige arbeid for Guds skyld. Først nå kan kristen oppstå, nå, som en ånd i å utstyre sendebudene som vitnet Jesu navn i den guddommelige orden og derfor også med guddommelig autoritet og kraft. Fordi blant forkynnere av evangeliet i Lilleasia, var Paulus en av de første, får vi vite hvordan Peter var ordne arbeidet med Paul i guddommelig åpenbaring som peker han ga Jesus til ham og hans stab i arbeidet: De brakte arbeidet profetene til målet . At de kunne fordi Gud hadde overført dem ved sin Ånd retningen på hans grasiøse melding.

Det er andre tjenere og Guds sendebud som profetene og evangelister: engelen. De krever også å se Guds nåde, som de nå er til menneskeheten. Du selv står ovenfor menneskeheten den himmelske stedet og har en rikere del i Guds herlighet enn vi har; men fra vissheten om at Gud beviser perfeksjon av hans visdom og nåde til oss i Kristus, skaper ytterligere uttalelse at dette guddommelige verk øyet av engelen trekker på seg selv, fordi det inkluderer også for dem en dyp, salig mysterium i seg selv , Fordi kristendommen er å kjenne hvor mye Gud har gitt henne.

01.13 til 02.10 The innover tilbedelse

01:13: Derfor lender tankene dine, silke ombundet nøktern og håper fullt på den nåde som er gitt dere ved åpenbaring av Jesus Kristus. Målet med kristendommen er vist; Dette skaper sin plikt nettopp det, at de skulle slå til destinasjonen. Vigor som er klar når Gud kaller, og er villig til å gjøre noe som han siterer, er frukten av kunnskap som for å gjette størrelsen på gaven av Jesus. Men Peter tar med å huske et ordtak Jesu {12:35} #Lu frem lignelsen om arbeiderne; dermed sørge for å jobbe klar på at han er stroppen umbindet, der han kan sette den lange, hindrer ham kappe. Våre tanker og ønsker at vi bærer inni oss, girding at innsamling, orden og disiplin er nødvendig; ellers begrepet hemmes å målrette og skjult den nåde som kaller oss til dette målet og for å kjøre utstyrer den. En annen lignelse tar Petrus fra hennes drukne, som skyer sansene og miste kontrollen over seg selv. Dersom oss den ære av kristen stat er klar, vil vi få et klart syn og besluttsomme vil; fordi vi nå vurdere hva vi vinne hvis vi fortsetter i nåde, og hva vi taper hvis vi forakter. Dette reiser bestemt, målrettet håp ikke bare tändelndes drømmer om hva som vil komme nok, eller en matt ønsker, slipper vi bestandig igjen, men en besluttsom ønske om å nå lovet målet.

Det er nåde, hva vil bringe oss Jesus gjennom sin nye åpenbaring; som vi ikke burde be om det? Selv om han kommer som en dommer og åpenbarte seg som seierherre til alt ondt, han er i tjeneste for Guds nåde og han utfører sitt arbeid. Fordi det bringer samfunnet liv og rikdom av guddommelig gave og at deres evige fullbyrdelse. Derfor oppstår fra å se på ham ser ikke frykt og angst, men håpet, en full, som drar hele sjelen til ham. Fordi Kristus er full av det guddommelige arbeid, får alt han gir oss fullstendighet. Hvordan tro på kunnskapen om Jesus er fullført fordi han gir oss om vårt forhold til Gud en klar, fast sikkerhet, og hvordan han frigjør veldedighet fra selviske ønsker og gjør dem helt, han går i selv fra vårt håp en udelt ønske etter hans regjeringstid opplevde vi hvor fylden av guddommelig nåde.

1,14 til 16: Som du kanskje være barn av lydighet, trenger du ikke passer ønskene, {# Ro 12: 2} mens din uvitenhet du hadde tidligere, {17:30} #Apg men på innholdet i helgen som kalte deg, vil også være hellige i all oppførsel; For det står skrevet: Du skal være hellig for jeg er hellig. {# 3MO 11:44} Har vår nyfødte Gud, vi er hans barn, og det er basert vårt håp; Det og bare det gir oss vår andel av den udødelige arv. Dette skaper nå regelen for vår atferd: Det er karakteristisk for barnet at det adlyder. Så det kristne er nå overfor to motstridende krav, både ta oss legge beslag. Den begjær som kjørte oss da vi ble skilt fra Gud ønsker av oss, at vi oppfyller dem, og Gud, som har blitt med oss ​​ved sitt rykte med utseende, krav til oss som vi adlyder ham. Den hedenske gang var for troende før møtet med evangeliet, er Peter den tiden av uvitenhet. Fordi hun var fortsatt ikke hadde bestemt og tydelig guddommelige ord, deres tanker om Gud var tomme og mørke; derfor også sine ønsker inngått ingenting i veien, og de hadde makt, folket til underkastelse. De lokke de troende selv nå, ikke bare av eksempel på andre, men også i kraft av sine tidligere vane og av sin egen natur, og de har en spennende, farlig makt; fordi de er koblet til begjær som har makt til å bevege oss internt. Likevel ville det være hvis kristendommen selv nå adlød ønskene, en tilpasning til en hennes fraseparerte vold, fordi nå kallet fra Gud kom til henne og dette er en ny forespørsel, og en ny kjærlighet som frigjør oss fra de lyster og gjør vanskelig å motstå dem. Derfor vil vi nå adlyde et fremmed styre oss når vi servert dem igjen, selv om våre egne ønsker er av natur.

Hva gjør Guds kall fra oss tilsvarer det som er Gud; fordi det gir oss gjennom hans rykte sitt fellesskap med oss. Han er hellig, alt rent og godt, ganske skilt fra alt som er urent og onde. Hans Hellighet gjør alt det han forbinder med det hellige. Hans ukrenkelig renhet og godhet gir hver av dem regelen og målet. Siden det guddommelige ord som kom til dem, ga dem hellighet som Guds gave, er å være hellig nå deres plikt, som omfatter hele deres atferd. Ikke bare ved spesielle anledninger, men i hele hennes endring skal de være hellig; fordi i alt de gjør og gå, må være synlig, at de tilhører Gud. De har alltid til å tenke og handle som de gjør det som tilhører Gud, alltid slik at deres oppførsel har den guddommelige naturen selv og er enig med henne. Så loven er gitt Israel i kristen å oppfylle; fordi den er

Basic Law, som samfunnet er bygget opp fra grunnleggelsen henne at hun kan være hellig fordi Gud er hellig. Gud skapte dem til å gjøre det, han angivelig til henne hvordan han er. Det er derfor han skiller alle at han tar til seg selv, fra alt ondt og gjør dem hans gode vilje en. Nå yrket er alt som er i samfunnet, at de bevise hellighet gitt dem i deres atferd. Som vi møter ham, alt vi sa med ordet, at funksjonen av Guds barn er lydighet. Vi opprettholder vår helliggjørelse i at vi ikke vår egen vilje, men Guds vilje.

En annen måte viser oss Peter, etter vårt håp får riktig type, slik at det fører oss til å motta håpet. Vi når målet, hvis vi bo i alt vi gjør, med Gud og er derfor hellig; og videre, hvis frykten for Gud er levende i oss som må ikke forsvinne når den strålende håp med sin sterkt lys hever vårt hjerte. Det er oss heller uunnværlig, slik at vårt håp ikke er forvrengt og skam.

1.17: Og hvis du som far samtalene som dømmer uten partisan favør til arbeidet med hver, {# Ro 2: 6 2 Kor 5:10 Mt 16:27} så gå i løpet av tiden din utlendighets i frykt. Menneskesinnet forbinder med verdighet som gir oss hellighet, stolthet og arroganse. Skal de som er koblet til Gud, ikke foredler seg selv, til å skinne og å styre? Men dette ambisiøse selvtilliten er på slutten av hellighet og deres tap. Fordi det er den sikre funksjon som vi er imot Gud og leve i henhold til vår egen, ikke ved Guds vilje. Det karakteristiske for ekte hellighet er heller frykten for Gud. Hvem er Gud som har koblet oss med det? Vår Far; Dette er den jublende herlighet som Jesus gir oss kommer fra Gud, for at vi som tror er; fordi hans ord er bygd opp gjennom hele livet. Men vi vet at Guds fleste sikkert fortsette, han klarte rett til sin mening av arbeidet til alle fossen og betale tilbake hver etter hans gjerning. Men han er like hellig, som ren og rettferdig som i utførelsen av sin fars gave i sin dømmende svaie. Han bøyer loven ikke å favorisere og vilkårlig og kan ikke gå dårlig om fordi han anser seg selv å være barn og kalle ham som en far. Vi var en av de store gaver som Jesus gav sine disipler at han, akkurat som han alle barrierer tatt bort fra den tilgivende nåde, helt stengt mot ideen, han førte dem til fordel for Gud, slik at hans lov de ikke lenger gjelder og hans hoff møtes ikke lenger fordi det tillater dem ondt. Ikke for å undersåtter av Gud, og som også kan se bort fra hans vilje, gjør oss Jesus, lydige Guds Sønn, men til Guds barn; Guds barn er, men under samme regel som alle mennesker; Gud hater og straffer deres ondskap som alt. Dette er kilden til konstant frykt for Gud. Jeg vet at jeg har Gud med meg når jeg er ond, at han var hvert gale motstår at jeg er ikke hellig, hvis jeg ulydig, og at jeg bare hadde ham for meg hvis jeg er gjenstand for hans gode vilje ,

Denne frykten for Gud er ikke redd for ham som kaster troen; Tvert imot, nettopp fordi jeg kaller ham som en far, er jeg redd, kan være dom avvise arbeidet mitt og meg så adskilt fra hans kjærlighet. Avhengig bestemt meg er hans fars navn, jo mer innser jeg at jeg, fordi jeg kan kalle ham som min far, all den nåde, makt og ære for meg må så levende og kraftig er i meg frykten for at varsle Grensen holder styr der jeg er forskjellig fra ham og faller inn under sin misnøye.

Selvfølgelig, kommer fra det faktum at vi har fortsatt å tenke på faren som følger våre liv, lys at vi ikke er der ennå, men selv i et fremmed land. Vi er ennå ikke i den ferdige kirken, ikke hjemme, hvor i nærvær av Jesus all fare, all mulighet for saken og derfor også frykten er over. Men for vår jordiske tilstand kan bare ugudelighet forakte og forkaste gudsfrykt. Nå er vår tid er gitt der vi må gjøre vårt arbeid; men vårt arbeid har på Guds gode vilje regel, og dette gjelder uten unntak alle hvem han var; fordi Gud benekter aldri hans gode og bare vil.

En ny sterk base, som også fast vårt håp og renser, velkommen vi det faktum at vi samler i frykt for Gud, hvordan Gud gjør oss sine barn. Han gjør dette gjennom Jesus, gjennom Jesu kors, der han har forløst oss. Når vi innser dette, det trekker oss bort fra alt ondt.

1,18 til 21: Som du kanskje vet at du er, ikke med forgjengelige ting, sølv og gull, frikjøpt fra forgjeves samtalen, som ble levert til dere av fedrene siden, men med det dyrebare blod av et lam uten lyte og tangert har blitt flekker, Kristus, som anerkjente fremover før han grunnla Vel, men i siste del av "tilsynelatende føre for din skyld at du er troende gjennom ham til Gud, som opvakte ham fra de døde og gav ham herlighet, slik at din tro og håp til Gud er å snu mot. Som har frykt for Gud og vissheten om slektskap av Gud til å trenge hverandre og styrke Peter indikerer slik Gud redusert fra oss, hva skilte oss fra ham, og har gjort oss sin egen eiendom. Det faktum at han ringte oss å være, har sin basis i det dyktige frelse gjennom Kristus. Antas å kristendommen derfor frykte, fordi det ikke er lagret, og den gamle gjeld og fattigdom er fortsatt på henne? Reversert: fordi det er forløst, derfor de frykter Gud. Når jeg spent spør: Er jeg forløst, tror jeg ikke;? men hvis jeg vet jeg er frelst, og husk, som jeg er, oppstår da frykten for Gud, som er av sannheten, og derfor også av tro, og så får håp deres fast grunn og er ren.

En innløsning tok kristendommen, en handling av Gud som har gjort dem fri, sine kjeder blakk og skylde ødelagt som var på henne. Hvorfor da? Før hennes forvandling var ugyldig, ugyldig deres religion med sine mørke tanker om Gud, virker blottet IHT som de tjente deres begjær. En forgjeves transformasjon eksisterer ikke i Guds dom; Han er å klandre oss og kjeden, som synker bare av en av oss, at Gud løser. Kraften som den øde skikk og religion er på den tomme for menneskeheten, slik at vi arver. Av fedrene til hedenskap og synd planter fra generasjon til generasjon på. Det er derfor folk og hver vente på dem for timen for Gud, der han gir dem frihet til, slik at de faktisk fikk opp til ham nær og helliggjørelse av ham.

Forløsningens dag har kommet med Jesu død. Gjennom ham makt av gudene og den onde ble brutt. Med ham er påkalling av Faderen av barn som adlyder ham, bli en realitet. Han har imidlertid ikke forårsaket av en jordisk løsepenger, om en tjener er innløst av gull eller sølv stykker, eller annet av en jordisk verdi, som fungerer som betalingsmiddel. De jordiske midler som eliminert gjeld og frihet kan kjøpes, er altfor lavt, så at de kunne bryte kjeder som binder oss retten Gud. Bare hva Jesus kunne gi Gud nok til å frigjøre menneskeheten fra deres skyld og Guds hellige eiendom. Han ga Gud sitt blod, og fordi han gjorde det, derfor vår avstand fra Gud er overvunnet, derfor vår ondskap vi avvist, slik at slektskap med Gud gir oss. Derfor oppstår til vår frelse i harmoni med tro og frykt, fordi vi ser på Jesu kors, at Gud er faktisk den rettferdige dommer er som holder hans nåde alt ondt og oss å inkludere i sitt samfunn, slik at vi adlyder ham , På lydighet Jesus, vår tro, i sin underkastelse til Guds dom vår frihet fra skyld og straff oppstår. Det etterlater oss en blanding av tro med ønsket om synd å aldri.

Som et lam er Jesus stod for Gud, villig til å ofre, og plassert på alteret. Han har makt til dette hellige tilbedelse; fordi dette lammet var uten lyte og hadde ingenting med hva det uegnet for Guds alter laget, noe som han nektet å være frelser for oss. Her hele lydighet blir realisert, gitt til Gud all den kjærlighet og blitt kjøpt opp av oss alle nåde.

I vissheten om at Jesus har gjort gjennom sin død på korset Guds vilje, er troen inkludert, at han er på sitt kors form foran den evige blikket av Gud, slik at Guds hver handling på den menneskelige rase alltid grunnlagt på den perfekte lydighet av Jesus , Derfor er dette intet arv ble utsatt for all gjort livet forgjeves; fordi dens dispensasjon bør gis etterpå gjennom henne, som var veldig lydig. Derfor var og er også i hele guddommelige regjeringen overalt samtidig nåde på jobb som ikke tillater synd folk hele losreiße oss fra Gud; fordi ved den rene Lamb kommer til guddommelig lov og sted for nåde til oss.

Fra menneske stedet var det naturlig å tro at Kristus er blitt sent tilsynelatende, like før slutten av tid; det første samfunnet håpet, at åpenbaringen av Jesus oppstår snart. Men det lærer Peter takke kristendommen. Fordi først nå kom den evige Guds råd til full lederskap, er de troende nå inkludert i visningen og Guds råd. Han skapte også dem muligheten til å gå til liv og 2u å inkludere de som kjøpte for Jesus ved hans løsepenger frihet.

Fra Guds nådige Rådet er blant dem som tror; det faktum at vi står overfor i tro til Gud, vår del i Gud, og det faktum at vi mener er et verk av Jesus. For gjennom ham fikk vi forsikringen om Gud som er avhengig av hans nåde. Usikkerheten, tvil og mistanker om Gud tar Jesus fra oss, fordi han var gjenoppstått og heves til Guds ære. Den oppstandne og opphøyde Herre virker i oss vissheten om Gud og tillit til ham. Nå de mørke tanker om oss falle av, la Gud ser ut til oss som rike eller som våre motstandere; vi ikke lenger henge vår tillit selv til oss selv, enda mindre til ting i verden, men gi dem til Gud. Med troen og håpet er gitt til oss; fordi på Kristi liv og herlighet er åpenbart, og vi kan til ham at vi er i dødelighet, svakhet og ydmykhet, oppfatter hva som er Guds gave til oss. Vårt håp er grunnlagt på Gud, tro fester, ikke på oss selv, eller noen mann eller en hendelse og ting i verden, men virkelig og helt til Gud. Dermed er det en menneskehet som virkelig stoler på Gud og håper på Gud, Jesus er kommet, og dette har han båret korset. Vi har det faktum at vi er i stand til å tro på Gud og håp i Ham, velsignelser hans død og hans liv.

Som har tro makt til å forene oss som forløst med Kristus? Ved å tro, adlyde vi sannheten. Hun har makt, og det har rett til internt oss å forstå slik at vi la alt motvilje og oss henne helt viet. Bare sannheten er denne påstanden til oss. Hvis vi, men sannheten er vist, er det for oss en hellig plikt til å tro, og derfor kjærligheten er gitt oss. Så, når vi vist hvordan vi kommer til å elske, er veien som fører oss til den fantastiske målet for Gud, klart før oss.

1,22.23: Har du gjort deres sjeler i lydighet mot sannheten for en oppriktig broderkjærlighet rent, så har hvert fortsatte og dyptfølt kjærlighet, {# Ro 12:10} siden du er født på ny, ikke av forgjengelig en, men fra en uforgjengelig sæd {# 1 Joh 3: 9} Ved Guds ord som lever og blir. Vi må regne med at påminnelse om Peter snur nå til å elske. For Jesu disipler lærte fra ham at den gode vilje som adlyder Guds vilje, som er kjærlighet. Men vi har ikke gjort oss selv; det er en gave. Hvordan får vi det? Bare den rene, kyske hjerte kan elske. Hvis lysten brenner i oss, så vi gjør de andre servil til deg og dra nytte av dette for å gi oss glede. Den løsaktig kjærlighet er false; de ydmyket og fortærte den andre. Hvis imidlertid rent hjerte, så vi kan slå våre øyne til de andre og se hvordan vi kan finne samfunn med dem, der plass for gaven vår og vår hjelp er og hvor vi er i stand til å bli med oss i forbindelse med arbeid, noe som resulterer i gjensidig gi og ta foregår. Men hvor er hjertet ren? Hvordan passere fra ham gale tanker og blendende bilder som bringer ønskene i oss? Ved lydighet mot sannheten kvitte oss selv internt fra hva farget oss. Sannheten skaper da den renhet, og uten den er det aldri elske, aldri samfunnet. Løgnen fjerner Fellesskapet og er slutten av kjærlighet. Sannheten er imidlertid inngå Jesus nærmet oss, som har frigjort oss med sitt blod. I ham er sant lydighet, sann kjærlighet til Gud, så sant kjærlighet til mennesker, sann kunnskap om hva de trenger og hva Gud gir dem. Hvis vi gjør sannheten lydighet vi skylder henne, og hennes åpne ikke bare våre tanker, men også vår vilje, så det gjør oss innover ren, og nå har den kjærlighet i våre rom, broderlig kjærlighet. Tvilen om vi har brødre, det kan ikke lenger gå inn, etter at vi har blitt barn av Faderen. Dette reiser igjen en vakker, never-ending oppgave. For kjærlighet krever styrke, iver, utholdenhet. Fra hjertet må de komme, slik at vi perfekt med vår personlige andel adlyde sine tog og gjøre det hun forteller.

Hvis vi tar bare se på folk, for oss selv eller andre for hvem vi bor og arbeider, så kjærlighet er litt kjedelig, og mot til deres eliminerer oss. Folk er mindre slag, og vi var litt i stand selv til å elske. Men vi er avhengig ikke bare av våre naturverdier. Hvorfor er de andre brødrene, og hvorfor jeg er din? Vi blir født på ny. Guds verk kom til meg; bør jeg bor nå i seg selv? Guds verk ble gjort mot andre, mine brødre; Bør jeg nå forakter og overlates til sin egen eller vanære og skade? Denne kjærligheten vil være sterk, må vi vurdere hvor vi har våre liv. Med vårt barnekår er oss også grunnen for brorskap, gitt blant oss. Våre liv er gitt til oss av Guds Ord. Dette er seedet som vi har veksten kraftig liv, og det er ingen annen makt til å skape det livet vermöchte, som Guds Ord. Dette, bare dette er den kreative kraften en. Fordi Gud har kalt oss til å være, det er derfor vi lever og hvorfor vi elsker dem.

Den naturlige frø er flyktig; hvordan livet er i ham, ender og frøet dekomponerer. Guds Ord slutter ikke; fordi den har Guds vei. Det gjør faktisk hans vilje for oss å bli hørt og trer i kraft i oss. Men Gud lever og er fortsatt; Han er den evige.

1,24.25: Fordi alt er kjød som gress og all dets herlighet som blomst på gress. {#Jak 1: 10-11} Gresset har visnet, og blomsten falt av. Men Herrens ord gjenstår for evigheten. {#Jes 40: 6-8}. Men dette er det ord som har vært som et budskap om frelse forkynt dere ikke bare Peter extols det guddommelige Ord og løfter den over alt vi er mennesker, men som har gjort profeten. Han har all størrelsen på mennesker og dens fordeler gitt lignelsen i den blomstrende smykker av feltet som tiltrekker seg sin grønne og gran med vakre farger om våren fjærdrakt. All denne herligheten er plassert under loven av lovbruddet. Men ovenfra entrer gjentatte ganger verblühende bor i noe evig, nå den uforgjengelige er stemmen til Skaperen og finisher som gir oss sitt ord, og der; nå oss en ny, høyere fødsels anskaffes og tildelt et liv som ikke visner. Den kristne vet hvor hun har hørt det ordet. Guds ord har kommet gjennom Jesus og hans bud til henne, og dermed er dens medlemmer nå brødre, hvor broderkjærlighet blir skjenket.